Achtergrondinformatie mobiele telefoons en abonnementen

Het feit dat je op deze pagina bent beland komt waarschijnlijk omdat je opzoek bent naar informatie over één van de populaire besturingssystemen zoals iOS, Android, Windows Phone of meer wilt weten over smartphones, phablets en andere soorten mobiele telefoons. De afgelopen jaren is er enorm veel gebeurd op het gebied van mobiele telefonie. Ongetwijfeld zal je de Nokia’s van vroeger nog kunnen herinneren. In 2000 werd de Nokia 3310 uitgebracht. Dat werd op dat moment verreweg het populairste toestel van dat jaar. Iedereen had een Nokia. Had je geen Nokia, dan hoorde je er niet bij.

2000: het succes van de Nokia 3310

Dit toestel bracht een revolutie te weeg. Onder andere vanwege het razend populaire spel Snake. De Nokia 3310 had nog geen kleurenscherm, had geen mogelijkheid om te kunnen internetten, kende geen Apps en Whatsapp bestond toen ook nog niet. Mensen belden elkaar toen of stuurden een SMS bericht. Daarvoor werd in die tijd de mobiele telefoon gebruikt. Het succes van Nokia duurde daarna nog vele jaren voort. Eigenlijk veranderde de telecomwereld pas echt in 2007.

2007: het ontstaan van de smartphone

2007 was eigenlijk het belangrijkste jaar voor de smartphone die we nu kunnen. In dit jaar werd de allereerste iPhone aangekondigd. Een revolutie waar we tot op heden nog altijd veel over praten. Mede door de iPhone zijn merken als Samsung, HTC, LG, Huawei, Nokia en Sony opgestaan en werd de telefoon meer en meer gebruikt als alleskunner in plaats van slechts een apparaat waarmee je kunt bellen en sms-en. Het touch screen zonder pennetje werd geïntroduceerd en de smartphone werd gebruiksvriendelijk. Ook werden er hierdoor verschillende besturingssystemen op de markt gebracht waar iedereen op dit moment profijt van heeft.