Wat is dual sim?

Wanneer je bij een telefoon dual-sim ziet staan betekent dit, dat je in de telefoon twee fysieke simkaarten tegelijk kunt plaatsen. Steeds meer telefoons bezitten deze functie en dit heeft zeker zijn voordelen. Zo is het op deze manier erg eenvoudig om zakelijk en privé gescheiden te houden en toch maar één telefoon in bezit te hebben. Ook kun je een situatie voorstellen waarbij je veel in het buitenland zit en daarvoor een apart abonnement hebt of juist een simkaart hebt gekocht van een provider in dat land. Zoals je ziet kan een dual-sim behoorlijk wat extra voordelen met zich meebrengen.

dualsimHet aansturen van een dual-sim telefoon is tamelijk eenvoudig. Stop de twee simkaarten in de telefoon en zet de telefoon aan. Beide simkaarten zullen door de telefoon tegelijkertijd aangemeld worden op het netwerk en je bent vanaf dat moment op beide nummers bereikbaar. Steeds meer dual-sim telefoons beschikken over de mogelijkheid om over te schakelen van de ene simkaart naar de andere simkaart en vice versa. Ook een simkaart tijdelijk even uit de lucht halen is geen enkel probleem. Je kunt er dan dus bijvoorbeeld voor kiezen om de zakelijke simkaart in het weekend op non-actief te zetten en deze na het weekend gewoon weer aan te zetten.

Voordelen van Dual Sim

Een ander bijkomend voordeel zijn de kosten. Veel providers hebben aanbiedingen als het gaat om belminuten of databundels. Het kan dus zomaar interessant zijn om een SIM Only abonnement af te sluiten voor enkel wat belminuten en een SIM Only abonnement voor enkel data. De kostenreductie door dit op deze manier te doen kan aanzienlijk zijn. Daarnaast hebben wij het nu over twee simkaarten met abonnementen, maar ook de combinatie van een prepaid simkaart met abonnement of juist twee prepaid simkaarten blijft een mogelijkheid bij een dual-sim telefoon.

Hybride dual sim
Veel dual sim telefoons zijn hybride dual sim telefoons. De tweede simkaart plaats je in dat geval op de plaats van de microSD kaart. Let hierop als je naast twee simkaarten ook veel geheugen wilt gebruiken. Je moet als gebruiker namelijk kiezen tussen meer geheugen met de microSD kaart of twee abonnementen via twee simkaarten.