Beste high-end smartphones vanaf 500 euro

De nieuwste premium vlaggenschepen kosten stuk voor stuk meer dan 500 euro. Sterker nog na 2016 is de prijs zelfs naar 800 euro gestegen. Voor dat geld koop je natuurlijk wel als één van de eerste een prachtige smartphone vol met high tech nieuwtjes. Tegenwoordig vinden ook steeds meer Chinese vlaggenschepen de weg naar ons land. Om een goede keuze te maken uit de absolute toppers in de smartphone markt hebben wij hier een overzicht van de beste smartphones vanaf 500 euro. Je ziet in deze prijscategorie de vertrouwde merken als Samsung, Apple, LG, Huawei en HTC terug.

In deze prijs is de keuze behoorlijk ruim. Denk hierbij aan toestellen zoals de Apple iPhone, de nieuwste Samsung Galaxy en de laatste vlaggenschepen van LG.

Dit zijn de populairste smartphones vanaf 500 euro

Tip: Heeft dit overzicht je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

In elke prijscategorie geeft de redactie van Telefoon Abonnement een persoonlijke keus. Mocht je zelf al een voorkeursmerk hebben, dan kun je natuurlijk direct naar het merk gaan. De hoeveelheid smartphones in de prijscategorie vanaf 500 euro is natuurlijk gigantisch. Samsung Electronics is in vrijwel ieder smartphone segmenten hofleverancier en ook hier weer. De Zuid Koreaanse Galaxy smartphones zijn wereldwijd het meest verkocht. Het merk is vooral bekend vanwege de prachtige AMOLED beeldschermen, hippe ontwerpen en natuurlijk uitstekende camera’s. In deze prijscategorie zijn de laatste generaties Galaxy S en Galaxy Note vlaggenschepen te koop. Wil je het meeste Samsung voor je geld? Dan is de Samsung Galaxy S10 het vlaggenschip voor jou.

Samsung Galaxy S10

De high-end Samsung Galaxy S10 is de eerste premium telefoon van Samsung in 2019. Het toestel volgt de populaire S9 op en is op alle fronten verbeterd. Het ontwerp is nog mooier, de krachtbron krachtiger en je krijgt meer camera’s. De nieuwe Galaxy S10 is een zakelijk vlaggenschip en tegelijkertijd een uitmuntende gaming telefoon. Het toestel heeft een gloednieuwe 6,1  inch Super AMOLED Infinity beeldscherm. In dat scherm is een gaatje gemaakt voor de selfie camera.  is uitgerust met twee 12 megapixel hoofdcamera’s. Het scherm lijkt zich om de telefoon te vouwen. De Samsung Galaxy S10 is IP 68 gecertificeerd.

Binnen de behuizing vind je de snelle Exynos 9820 processor van Samsung zelf. Je krijgt daar 8 GB aan werkgeheugen bij. Er is keuze uit 128 GB opslag of 512 GB. Aan de achterkant vind je wel drie hoofdcamera’s. Je maakt hiermee werkelijk prachtige foto’s. Het drietal bestaat uit twee 12 megapixel camera’s en een nieuwe 16 megapixel breedhoek camera. De verbeterde 10 megapixel selfie camera ligt midden in het beeldscherm. De Samsung Galaxy S10 is een zeer compleet toestel en verzekert je van jaren plezier.

Samsung Galaxy S10

De beste iPhone vanaf de 500 euro

De Amerikaanse fabrikant Apple is één van de populairste fabrikanten in de wereld. De onderneming loopt al jaren voor op het gebied van kwaliteit, design en gebruiksvriendelijkheid. De Apple iPhones worden zelfs refurbished nog gretig afgenomen en liefhebbers van de nieuwste iPhone staan zelfs in de rij om de eerste te bemachtigen. Je kunt wel zeggen dat het merk al jaren hip is. In het budget vanaf de 500 euro heb je natuurlijk keuze uit de volledige collectie van iPhones. In dat geval is de iPhone XS de beste keuze.

Het toestel is relatief compact bij een enorm 5,8 inch AMOLED beeldscherm. Net zoals de XS Max en iPhone XR wordt de iPhone XS aangedreven door de A12 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Het toestel heeft twee voortreffelijke 12 megapixel hoofdcamera’s en hiermee behoort de smartphone tot de absolute top camera smartphones. De iPhone XS is razend snel en je kunt de premium telefoon draadloos opladen.

iPhone XS

De beste high-end LG telefoon

In Nederland is LG al jaren een populair merk en staat bekend om de krachtige en robuuste vlaggenschepen uit de G en V lijn. Het laatste high-end vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant is de LG V40 ThinQ. Dit is een van de meest veelzijdige camera smartphones van dit moment. Het toestel is voorzien van de laatste technische hoogstandjes en beschikt over een gebruiksvriendelijk besturingssysteem, Android 8.1 Oreo.

De krachtige LG telefoon heeft een schitterend 6,1 inch OLED beeldscherm in een kleurrijke glazen behuizing. Onder de motorkap vind je een snelle Snapdragon 845 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Hiermee krijg je meer dan voldoende rekenkracht voor apps en zelfs de zwaarste games. In tegenstelling tot veel concurrenten heeft de LG V40 ThinQ een microSD kaart sleuf. Het vlaggenschip is waterdicht en beschikt over wel vijf camera’s. Twee selfie camera’s in de notch van het beeldscherm. In de glazen behuizing tref je de drievoudige hoofdcamera van de telefoon. Je maakt hiermee de mooiste foto’s. De LG V40 ThinQ is een van de beste High-end smartphones van dit moment.

LG V40 ThinQ

De beste Huawei vanaf 500 euro

De meest opvallende smartphone en ook beste keuze volgens de redactie is de Huawei P30 Pro. Het is de ultieme camera telefoon van 2019 en een volwaardige premium smartphone. Het gloednieuwe vlaggenschip van Huawei is voorzien van de laatste smartphone technieken. Je bent nog vele jaren up-to-date met alle technische snufjes in dit toestel. De premium Huawei P30 Pro heeft een groot 6,5 inch Full HD+ OLED beeldscherm. Dit scherm lijkt zich om de behuizing te vouwen door de 3D edge. Onder het schitterende beeldscherm ligt de veilige vingerafdrukscanner verstopt. Ook de glazen achterkant heeft deze edge waardoor de slanke behuizing prettig in je hand ligt. Het luxe vlaggenschip is waterdicht, IP68. in een relatief slanke behuizing.

De krachtige Huawei cameratelefoon wordt aangedreven door de snelle Kirin 980 processor van het Chinese merk zelf. Je krijgt daar 8 GB aan werkgeheugen bij met keuze uit 128 GB aan opslag tot 512 GB. De strakke achterkant van het premium vlaggenschip heeft wel vier Leica camera’s. Je maakt hiermee prachtige foto’s van hoge kwaliteit. De Huawei P30 Pro is de eerste smartphone die tot 50x zoom biedt. De veelzijdige camera telefoon is voorzien van een mega 4.200 mAh accu die je in rap tempo kunt opladen. De Huawei P30 Pro is een van de beste high end smartphones van dit moment.

Huawei P30 Pro

De beste Sony Xperia vanaf 500 euro

Het Japanse merk Sony verscheen in 2018 met een volledig nieuw ontwerp. In tegenstelling tot de traditionele kaarsrechte Xperia smartphones lanceerde het merk in 2018 modellen met een curve. Het luxe Sony Xperia XZ3 beschikt ook over deze unieke look met prominente curve. Net zoals zijn XZ2 broertje beschikt dit toestel over een flinke hoofdcamera aan de achterkant. De behuizing van deze telefoon is waterdicht (IP65/68) en ligt prettig in de hand. Sony heeft het vlaggenschip uitgerust met een groot 6 inch AMOLED beeldscherm met slanke randen daar omheen. Hierdoor is de telefoon relatief compact gebleven.

De Sony Xperia XZ3 wordt aangedreven door de snelle Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Er is 4 GB aan werkgeheugen met 64 GB opslagcapaciteit. Aan de achterkant prijkt de verbeterde 19 megapixel Motion Eye camera en hiermee schiet je prachtige foto’s. Ook slowmotion beelden maak je in een hand omdraai met dit toestel. Aan de voorkant van deze telefoon vind je de een 13 megapixel camera.

Sony Xperia XZ3

De beste OnePlus vanaf 500 euro

In 2017 lanceerde OnePlus niet een budget vlaggenschip maar twee. Het topmodel in de OnePlus 7 lijn is de OnePlus 7 Pro. De krachtige smartphone heeft meer camera’s, meer werkgeheugen en meer beeldscherm dan ooit. Het schitterende toestel is luxe uitgerust met speciale pop-up selfie camera en vingerafdrukscanner onder het mooie beeldscherm. De OnePlus 7 Pro heeft een groot 6,67 inch AMOLED beeldscherm met Quad HD+ resolutie en 90Hz ververs snelheid. Dankzij de hoge beeldverhouding en hoge ververs snelheid is het scherm ideaal voor gamers. Het scherm neemt vrijwel 90 procent van de voorkant in en de selfie camera komt uit de behuizing naar boven.

De krachtbron van deze aantrekkelijke smartphone is een Snapdragon 855. De snelle octa core processor van Qualcomm is maximaal geklokt op 2,84 GHz. Je kunt kiezen uit verschillende modellen met 6 GB tot 12 GB werkgeheugen. De processor wordt extra gekoeld zodat je langer kunt werken of gamen zonder dat de smartphone warm wordt. Aan de achterkant van de schitterende OnePlus 7 Pro vind je drie krachtige camera’s. Het drietal behoort tot de top van smartphone camera’s en je maakt hiermee de mooiste foto’s. De primaire camera heeft 48 megapixels en een hoge diafragma van f/1.6. Daarnaast ligt de 8 megapixel telelens en 16 megapixel breedhoek camera. De flinke 4.000 mAh accu zorgt voor een uitmuntende accuduur van deze OnePlus 7 Pro camera telefoon.

OnePlus 7 Pro

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 24 mei 2019