Beste smartphones met veel werkgeheugen

In een wereld waarin alles steeds sneller gaat wil je natuurlijk wel bijblijven. Smartphones zijn hierin een belangrijk onderdeel. Naast een snelle processor is werkgeheugen ook wel RAM genoemd een belangrijke maatstaaf voor de snelheid waarmee je smartphone werkt. Meer RAM geheugen is automatisch sneller werken en vooral meer apps tegelijkertijd kunnen draaien. Ideaal voor multi-tasken en nodig bij gaming. Hier vind je de beste smartphones van dit moment met veel werkgeheugen.

Werkgeheugen of RAM geheugen is bij computers en smartphones een belangrijk onderdeel. In de laatste jaren is de hoeveelheid werkgeheugen flink gegroeid. Rond 2013 was 2 GB werkgeheugen al veel en waren alleen de vlaggenschepen hiermee uitgerust. Tegenwoordig zijn de budget modellen al bijna standaard voorzien van 2 GB RAM en is 6 GB bijna het minimum voor een premium model. Dit zijn de beste smartphones met veel werkgeheugen. Ben je eigenlijk op zoek naar smartphones met veel opslaggeheugen? Bekijk dan de koopgids populairste smartphones met veel opslaggeheugen.

De top 5 populairste smartphones met veel werkgeheugen

Tip: Heeft dit overzicht je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung Galaxy S10 Plus

De krachtigste smartphone van de nummer een smartphone fabrikant Samsung is natuurlijk de beste smartphone met veel werkgeheugen. De zakelijke Samsung Galaxy S10 Plus is beschikbaar met 8 GB aan werkgeheugen tot 12 GB RAM. Meer kun je op dit moment niet eens krijgen. Uiteraard kun je ook kiezen voor de goedkopere Samsung Galaxy S10 met 6 GB versie en 128 GB aan werkgeheugen. Hoe dan ook koop je met de gloednieuwe S10 vlaggenschepen een razend snelle multi-task monster. Het vlaggenschip is krachtiger dan ooit, heeft meer werkgeheugen dan ooit en meer camera’s dan ooit. Aan de achterkant prijken wel drie hoofdcamera’s en in het beeldscherm liggen twee selfie camera’s.

De Samsung Galaxy S10 Plus heeft een prachtig 6,4 inch Super AMOLED beeldscherm in een glazen behuizing. Omdat de achterkant ook van sterk glas gemaakt is lijkt het mooie beeldscherm zich in een edge om de hele telefoon te vouwen. De snelle Samsung telefoon heeft de Exynos 9820 processor als krachtbron. Je krijgt daarbij lekker veel werkgeheugen tot 12 GB. Daarnaast is er ruim keuze in opslagruimte tot wel 1 TB. Je koopt een voortreffelijke camera telefoon met de Samsung Galaxy S10 Plus. Het luxe vlaggenschip heeft drie hoofdcamera’s. Het drietal bestaat uit een primaire 12 megapixel lens met dubbele diafragma’s van f/1.5 en f/2.4. De tweede 12 megapixel camera verzorgt 2x inzoomen en die prachtige bokeh diepte effecten. Met de derde 16 megapixel breedhoek camera maakt je prachtige foto’s met extra veel in beeld. Je wordt gegarandeerd een smartphone fotograaf met deze camera smartphone met extra veel werkgeheugen.

2. OnePlus 6T

OnePlus 6T

In een lijst met telefoons met veel werkgeheugen kan natuurlijk geen OnePlus budget vlaggenschip ontbreken. Deze telefoons staan bekend vanwege het gebruik van veel werkgeheugen. De OnePlus 6 is het meest krachtige toestel dat er op dit moment beschikbaar is. Het vlaggenschip koop je echter voor honderden euro’s minder dan bijvoorbeeld de Note 9.

De OnePlus 6T heeft een moderne fullscreen behuizing die spatwaterdicht is. Het grote 6,41 inch AMOLED beeldscherm heeft een druppel notch. Achter het schitterende scherm tref je de krachtige Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Ook dit razend snelle toestel is beschikbaar met 6 GB of 8 GB aan werkgeheugen en respectievelijk 128 GB of 256 GB aan opslagruimte. Dit toestel maakt ook nog eens prachtige foto’s met de dual hoofdcamera en flinke 16 megapixel selfie camera. De dual hoofdcamera’s van de OnePlus 6T behoren tot de top 10 van dit moment. Het toestel heeft een 16 megapixel primaire lens in combinatie met 20 megapixel lens. De OnePlus 6T is een van de beste telefoons met veel werkgeheugen en een slimme keuze.

3. Xiaomi Pocophone F1

Xiaomi Pocophone F1

De Xiaomi Pocophone F1 het voordeligste vlaggenschip van 2018. De krachtige telefoon moet de strijd aangaan met de OnePlus 6 en goedkope Huawei telefoons. Voor die strijd is de Xiaomi uitgerust met de krachtige Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Dat is de snelste processor van 2018. Het merk heeft dit budget vlaggenschip daarnaast uitgerust met 6 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslagruimte  of 128 GB.

De Xiaomi Pocophone F1 heeft een helder 6,18 inch Full HD+ LCD beeldscherm met hogere beeldverhouding van 18,7:9. De randen rondom het scherm zijn slank waardoor het scherm meer dan 82% van de voorkant beslaat. In de notch van het scherm vind je een 20 megapixel camera. De hoofdcamera’s maken prachtige foto’s en het duo kan zelfs de strijd aan met dure telefoons van Samsung en Apple. Slimme kunstmatige intelligentie (AI) helpt de camera’s om de mooiste foto’s te maken. De voordelige Xiaomi Pocophone F1 is super snel en heeft een  lage prijs. Deze telefoon is gemaakt voor gaming met de krachtige processor en grote 4.000 mAh batterij.

4. Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro

De meest geavanceerde camera smartphone en misschien wel de beste smartphone van 2019 kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De Huawei P30 Pro is een van de meest krachtige vlaggenschepen van dit moment. De luxe Huawei telefoon is uitgerust met een snelle Kirin 980 AI processor voorzien van 8 GB aan werkgeheugen en standaard 128 GB opslagruimte. Wil je meer bestanden opslaan dan is er ook 256 GB aan opslagruimte. Deze combinatie verzekert je van razend snelle gegevens verwerking en soepel lopen van iedere game en app. Een 4.200 mAh accu levert je meer dan voldoende stroom voor een tot twee dagen vol gebruik.

De Huawei P30 Pro heeft een schitterend ontwerp met groot 6,47 inch AMOLED beeldscherm. Dit mooie beeldscherm lijkt zich rondom de telefoon te vouwen. Waarin deze hippe telefoon alle andere mobiele telefoons voorblijft zijn de viervoudige Leica hoofdcamera’s. Na de Huawei P20 Pro pakt het merk uit met wel vier Leica camera’s. Aan de basis van al die camera’s staat opnieuw een indrukwekkende 40 megapixel camera. De verbeterde camera heeft een diafragma van f/1.6 en wordt geholpen door een 20 megapixel breedhoek camera in combinatie met 8 megapixel periscoop lens en vierde Time of Flight camera. Dit viertal verzorgt haarscherpe foto’s en tot wel 50x zoom. De Huawei P30 Pro herschrijft de geschiedenis met deze indrukwekkende zoom die je normaal gesproken alleen bij een compact camera treft.

5. Razer Phone 2

Razer Phone 2

Een van de grootste gaming merken in de wereld is Razer. Sinds kort maakt de fabrikant ook speciale gaming telefoons. Met de Razer Phone 2 heeft het merk de gaming smartphone naar een nieuw niveau gebracht. Het toestel heeft een haarscherp 5,7 inch beeldscherm dat zich razend snel ververst. De 120 Hz ververs snelheid is vooral bij gamers populair zodat ze net een fractie sneller zijn dan hun online mede gamers. De strakke behuizing van de Razer Phone 2 is waterdicht (IP67) en aan de achterkant vind je de verbeterde camera’s.

Binnen de luxe behuizing ligt een snelle Snapdragon 845 processor met 8 GB aan werkgeheugen. Speciale koeling helpt gamers om nog langer en beter te kunnen gamen. De telefoon is uitgerust met 64 GB opslagruimte en plaats voor een microSD kaart. Dankzij de flinke 4.000 mAh accu kun je dagen lang vooruit en game je langer dan je vrienden. De Razer Phone 2 is de ultieme gaming telefoon met lekker veel werkgeheugen.

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 30 april 2019