Beste smartphones tot 100 euro

Een smartphone voor minder dan 100 euro? Dat is toch onmogelijk? Nee hoor. Tegenwoordig niet meer. Een smartphone biedt vele voordelen zoals apps, games, berichtenapplicaties en meer. Als je wilt genieten van de voordelen van een smartphone, zonder hier honderden euro’s aan uit te moeten geven, zijn er gelukkig nog steeds vele fabrikanten die aan je wensen zullen voldoen. Je kan een smartphone voor minder dan 100 euro los kopen en dan combineren met een sim only abonnement. Een andere mogelijkheid is een telefoon kopen in combinatie met een abonnement. Je hoeft dan vrijwel niets bij te betalen en je maandelijkse lasten zijn echt niet veel duurder dan een sim only abonnement. Welke smartphone kies jij? We tonen je een overzicht van de beste smartphones voor minder dan 100 euro.

Dit zijn de populairste smartphones tot 100 euro

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

Bij iedere prijsklasse kiest de redactie van Telefoonabonnement.nl een telefoon uit die het beste is voor dit budget. Bij een prijs van maximaal 100 euro is er keuze uit verschillende budget telefoons. Een van de nieuwste modellen is de Nokia 1. Het is een zeer goed toestel gemaakt door het bekende merk Nokia. Deze oude vertrouwde naam is sinds 2017 nieuw leven ingeblazen door het Finse HMD Global. De fabrikant heeft direct een volledige lijn aan Android smartphones gelanceerd. Daarvan is de Nokia 1 het nieuwe budget toestel van 2018. Deze telefoon is een degelijk instapmodel voor een kind of volwassenen. In tegenstelling tot veel andere budget toestellen is dit een compacte 4G telefoon.

Het toestel heeft een 4,5 inch beeldscherm en is gemaakt van sterk kunststof dat beschikbaar is in hippe kleuren. De rekenkracht krijgt het toestel uit een prima 1,1 GHz MediaTek processor met 1 GB. Je hebt 8 GB ruimte voor je bestanden en foto’s. Achterop prijkt een 5 megapixel camera en je kunt natuurlijk ook selfies maken. Android 8 Go is het besturingssysteem en daarmee heeft de Nokia 1 zeker een streepje voor op de rest. Dankzij dit afgeslankte Android besturingssysteem ontvang je namelijk als eerste belangrijke updates. Android Go is daarnaast zeer gebruiksvriendelijk.

Nokia 1

De beste Motorola telefoon voor nog geen 100 euro

In dit segment is Motorola jaarlijks goed vertegenwoordigd. De Amerikaanse smartphone fabrikant maakt prachtige budget telefoons ook voor nog geen 100 euro. De Motorola Moto E5 Play is een compleet budget toestel met een compact ontwerp. De mooie telefoon heeft een 5,2 inch HD beeldscherm. Boven het scherm vind je een nette 5 megapixel camera met eigen LED flitser.

De krachtbron van de goedkope Motorola Moto E5 Play is een zuinige Snapdragon 425 processor. Het is een quad core processor met vier kernen geklokt op 1,4 GHz. Er is 2 GB aan werkgeheugen en je krijgt 16 GB opslagruimte. Dat is voldoende voor de basis gebruiker. Aan de achterkant van het toestel vind je een flinke cameraheuvel voor de 8 megapixel hoofdcamera. Dankzij autofocus stel je eenvoudig scherp en maak je heldere foto’s. Een 2.800 mAh accu verzorgt een accuduur tot maximaal twee dagen. Deze goedkope telefoon voor nog geen 100 euro draait op Android 8 Oreo.

Motorola Moto E5 Play

Alcatel voor 100 euro

Alcatel maakt al jaren goede smartphones. Het merk is nu onder leiding van de Chinese fabrikant TCL gericht op het middensegment en lagere segment. De Alcatel 1X is een degelijke budget keuze. De telefoon heeft een moderne look met groot 5,34 inch beeldscherm. Het beeldscherm heeft een resolutie van 960 x 480 pixels. De krachtbron is een MediaTek quad core processor met 2 GB aan werkgeheugen. Je hebt hiermee voldoende rekenkracht voor de basis applicaties zoals Whatsapp en meer. Er is 16 GB aan opslagruimte en je kunt de opslag uitbreiden met een microSD kaart. Het toestel ondersteunt 4G LTE en heeft een 2.460 mAh accu waarmee je een prima gebruiksduur hebt. Achterop prijkt een 13 megapixel hoofdcamera met autofocus en selfies maak je met een 5 megapixel selfie camera.

Alcatel 1X

Het beste Xiaomi budget alternatief

De Xiaomi Redmi 6A kost misschien een tientje meer, maar is wel degelijk een slimme smartphone in dit segment. De telefoon is in 2018 gepresenteerd en heeft een modern ontwerp. Het toestel beschikt over een 5,45 inch beeldscherm in een hippe behuizing. De Xiaomi wordt aangedreven door de zuinige Helio A22 processor van MediaTek. Er is 2 GB aan werkgeheugen beschikbaar en genoeg opslagruimte, 16 GB. De budget telefoon beschikt over een goede 13 megapixel camera die lekker snel scherp stelt via phase detection autofocus. Je schiet selfies met de 5 megapixel front camera van de Chinese telefoon. De Xiaomi Redmi 6A is een uitstekende budget telefoon met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Xiaomi Redmi 6A

Alcatel 1C

Een ander toestel van Alcatel dat je voor nog geen 100 euro op de kop kan tikken is de Alcatel 1C. Ook deze telefoon heeft een 5,34 inch beeldscherm in een compacte behuizing. Het toestel heeft een nette MediaTek processor met 1 GB aan werkgeheugen en er is 16 GB opslagruimte. De telefoon ondersteunt 3G en Android 7 Nougat is het besturingssysteem. Zoals je mag verwachten van een voordelige telefoon heeft de Alcatel 1C een nette hoofdcamera van 8 megapixels. Selfies maak je met de 5 megapixel camera aan de voorkant. De Alcatel 1C is een van de goedkoopste smartphones die je maar kunt vinden.

Alcatel 1C

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 30 april 2019