Beste smartphones tot 100 euro

Een smartphone voor minder dan 100 euro? Dat is toch onmogelijk? Nee hoor. Tegenwoordig niet meer. Een smartphone biedt vele voordelen zoals apps, games, berichtenapplicaties en meer. Als je wilt genieten van de voordelen van een smartphone, zonder hier honderden euro’s aan uit te moeten geven, zijn er gelukkig nog steeds vele fabrikanten die aan je wensen zullen voldoen. Je kan een smartphone voor minder dan 100 euro los kopen en dan combineren met een sim only abonnement. Een andere mogelijkheid is een telefoon kopen in combinatie met een abonnement. Je hoeft dan vrijwel niets bij te betalen en je maandelijkse lasten zijn echt niet veel duurder dan een sim only abonnement. Welke smartphone kies jij? We tonen je een overzicht van de beste smartphones voor minder dan 100 euro.

Dit zijn de populairste smartphones tot 100 euro

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

Bij iedere prijsklasse kiest de redactie van Telefoonabonnement.nl een telefoon uit die het beste is voor dit budget. Bij een prijs van maximaal 100 euro is er keuze uit verschillende budget telefoons. Een van de nieuwste modellen is de Nokia 1 Plus. Het is een zeer goed toestel gemaakt door het bekende merk Nokia. Deze oude vertrouwde naam werd in 2017 nieuw leven ingeblazen door het Finse HMD Global. De fabrikant heeft direct een volledige lijn aan Android smartphones gelanceerd. Daarvan is de Nokia 1  Plus het nieuwe budget toestel van 2019. De Nokia heeft verschillende pluspunten waardoor dit instapmodel tot beste smartphone in deze prijsklasse behoort. In tegenstelling tot veel andere budget toestellen is dit een compacte 4G telefoon.

De hippe Nokia 1 Plus is het ultieme instap model. De telefoon heeft een flink 5,45 inch beeldscherm in een compacte behuizing. De randen rondom het scherm zijn dun. De achterzijde is gemaakt van sterk kunststof en je kunt de Finse telefoon kopen in hippe kleuren. Een voordeel van de goedkope telefoon is deze verwijderbare achterkant. Want je kun je accu eenvoudig vervangen voor een volle en zo blij je bereikbaar. De krachtbron van het goedkope toestel is een zuinige MediaTek processor met 1 GB. Je krijgt 8 GB ruimte voor je bestanden en foto’s. Dankzij het gebruiksvriendelijk en lichte Android 9 Go besturingssysteem is het toestel lekker snel. Apps starten snel en draaien soepel. De afgeslankte versie van Android wordt ook nog lange tijd voorzien van updates en dat is wel zo veilig. De goedkope Nokia telefoon heeft een stel goede camera’s.

Nokia 1 Plus

De beste Motorola telefoon voor nog geen 100 euro

In dit segment is Motorola jaarlijks goed vertegenwoordigd. De Amerikaanse smartphone fabrikant maakt prachtige budget telefoons ook voor nog geen 100 euro. De Motorola Moto E5 Play is een compleet budget toestel met een compact ontwerp. De mooie telefoon heeft een 5,2 inch HD beeldscherm. Boven het scherm vind je een nette 5 megapixel camera met eigen LED flitser.

De krachtbron van de goedkope Motorola Moto E5 Play is een zuinige Snapdragon 425 processor. Het is een quad core processor met vier kernen geklokt op 1,4 GHz. Er is 2 GB aan werkgeheugen en je krijgt 16 GB opslagruimte. Dat is voldoende voor de basis gebruiker. Aan de achterkant van het toestel vind je een flinke cameraheuvel voor de 8 megapixel hoofdcamera. Dankzij autofocus stel je eenvoudig scherp en maak je heldere foto’s. Een 2.800 mAh accu verzorgt een accuduur tot maximaal twee dagen. Deze goedkope telefoon voor nog geen 100 euro draait op Android 8 Oreo.

Motorola Moto E5 Play

Alcatel voor 100 euro

Alcatel maakt al jaren goede smartphones. Het merk is nu onder leiding van de Chinese fabrikant TCL gericht op het middensegment en lagere segment. De Alcatel 1X is een degelijke budget keuze. De telefoon heeft een moderne look met groot 5,34 inch beeldscherm. Het beeldscherm heeft een resolutie van 960 x 480 pixels. De krachtbron is een MediaTek quad core processor met 2 GB aan werkgeheugen. Je hebt hiermee voldoende rekenkracht voor de basis applicaties zoals Whatsapp en meer. Er is 16 GB aan opslagruimte en je kunt de opslag uitbreiden met een microSD kaart. Het toestel ondersteunt 4G LTE en heeft een 2.460 mAh accu waarmee je een prima gebruiksduur hebt. Achterop prijkt een 13 megapixel hoofdcamera met autofocus en selfies maak je met een 5 megapixel selfie camera.

Alcatel 1X

Het beste Xiaomi budget alternatief

De Xiaomi Redmi 7A is een hippe budget telefoon uit 2019 waarvoor je nog geen 100 euro betaald. Het toestel heeft misschien wel de beste prijs/kwaliteitsverhouding van alle andere telefoons in deze lijst. De compacte instap telefoon is voorzien van een mooi 5,45 inch beeldscherm in een slanke behuizing. De opvallende behuizing kun je niet verwijderen. Maar dat is ook helemaal niet erg, want de goedkope telefoon heeft een enorme 4.000 mAh accu tot zijn beschikking. Daarmee kun je meerdere dagen vooruit afhankelijk van je gebruik.

De goedkope Xiaomi Redmi 7A beschikt over een snelle Snapdragon 439 processor met 2 GB aan werkgeheugen. Je krijgt daarbij 16 GB opslagruimte en er is ruimte voor een microSD kaart. Aan de achterkant is een 12 megapixel hoofdcamera geplaatst met snelle autofocus. Je maakt selfie foto’s met de 5 megapixel camera aan de voorkant van de Xiaomi Redmi 7A.

Xiaomi Redmi 7A

Alcatel 1C

Een ander toestel van Alcatel dat je voor nog geen 100 euro op de kop kan tikken is de Alcatel 1C. Ook deze telefoon heeft een 5,34 inch beeldscherm in een compacte behuizing. Het toestel heeft een nette MediaTek processor met 1 GB aan werkgeheugen en er is 16 GB opslagruimte. De telefoon ondersteunt 3G en Android 7 Nougat is het besturingssysteem. Zoals je mag verwachten van een voordelige telefoon heeft de Alcatel 1C een nette hoofdcamera van 8 megapixels. Selfies maak je met de 5 megapixel camera aan de voorkant. De Alcatel 1C is een van de goedkoopste smartphones die je maar kunt vinden.

Alcatel 1C

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 24 december 2019