Beste smartphones tot 200 euro

200 euro te weinig voor een behoorlijke telefoon? Onzin! Tegenwoordig heb je voor 200 euro een prima smartphone in huis waar je nog jarenlang plezier aan kan beleven. Wil je weten welke smartphone je het beste kunt kopen? In dit overzicht geven wij een persoonlijke advies en vertellen we welke smartphone per merk de beste koop is binnen het vastgestelde budget van 200 euro.

Dit zijn de populairste smartphones tot 200 euro

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

In de prijsklasse tot 200 euro is er al keuze uit smartphones van premium merken zoals  Samsung, HTC, LG, Huawei en Motorola. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Samsung Galaxy A20e. Het is een zuinige smartphone in het budget segment gemaakt door de premium smartphone maker Samsung. Het toestel kost nog geen 200 euro en beschikt over degelijke specificaties.

De Samsung Galaxy A20e heeft een flink 5,8 inch LCD beeldscherm en een hippe behuizing. In de cameraheuvel aan de achterkant vind je twee goede camera’s. Het duo bestaat uit een 13 megapixel hoofdcamera in combinatie met 5 megapixel breedhoek camera. Je maakt hiermee schitterende foto’s en kunt extra veel in beeld krijgen met de nieuwe breedhoek lens. Selfies maak je met de 8 megapixel camera boven het mooie 5,8 inch beeldscherm. Het voordelige toestel uit de Galaxy A lijn heeft een zuinige Exynos 7884 processor met 3 GB RAM en 32 GB opslagcapaciteit. De octa core processor levert genoeg rekenkracht zodat de voordelige smartphone alle taken prima aan kan. De Samsung telefoon biedt meer dan voldoende ruimte voor de gemiddelde gebruiker. De Samsung Galaxy A20e is een zuinig en degelijke smartphone met een mooi ontwerp. Volgens ons is de Galaxy A20e misschien wel de beste keuze in dit segment.

Samsung Galaxy A20e

De beste telefoon van Motorola onder 200 euro

In het budget segment is Motorola een van de bekendste merken. De telefoons met batwing logo zijn rijk uitgerust en hebben een herkenbare look. De beste Motorola onder de 200 euro is de Motorola Moto G6. Het is één van de weinige smartphones in deze lijst een groot fullscreen beeldscherm en wel 3 GB aan werkgeheugen. De goedkope mobiele telefoon wordt aangedreven door een zuinige 1.4 GHz quad core processor van Qualcomm en heeft 32 GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterkant vind je een luxe 12 megapixel camera in combinatie met 5 megapixel diepte lens voorzien van phase detection autofocus en een LED flitser. De vingerafdrukscanner vind je onder de flinke camera heuvel. De Motorola Moto G6 beschikt over een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding.

Motorola Moto G6

De beste LG smartphone tot 200 euro

Liever een smartphone van het merk LG? Dat is ook mogelijk. LG lanceert jaarlijks een vlaggenschip en sinds 2017 ook een budget model daarvan. De LG Q7 is een aantrekkelijke smartphone in de Q-lijn. Het is een compleet toestel met full screen ontwerp. Rond het 5,5 inch beeldscherm liggen slanke randen en daardoor is de telefoon relatief klein gebleven. De LG Q7 wordt aangedreven door een zuinige MediaTek octa core processor met 3 GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant vind je een 13 megapixel camera en selfies maak je met een 8 megapixel camera.

LG Q7

De beste telefoon van Sony onder 200 euro

Van LG gaan we naar Sony. De bekende smartphone fabrikant uit Japan en maakt vooral high-end en midrange smartphones. Tegenwoordig maakt de Japanse fabrikant ook aantrekkelijke budget telefoons. De Sony Xperia L3 is zo’n toestel. Het is de opvolger van de populaire Sony Xperia L3. Het nieuwe toestel heeft een prachtig industrieel ontwerp met extra breed beeldscherm. Dit goedkope toestel is namelijk gemaakt voor het bekijken van films. Het grote 5,7 inch beeldscherm heeft een hoge 19,5:9 beeldverhouding en ligt hierdoor prettig in je hand. Zoals je inmiddels mag verwachten van Sony is deze goedkope telefoon voorzien van een stel goede camera’s. Selfies maak je met de 8 megapixel front camera en het duo aan de achterkant bestaat uit een 13 megapixel camera met 2 megapixel diepte lens.

Binnen de strakke behuizing van de Sony Xperia L3 vind je een zuinige MediaTek P22 processor. Je krijgt er 3 GB aan werkgeheugen bij met 32 GB opslagruimte. De Sony telefoon beschikt over de laatste Bluetooth connectiviteit en via de USB Type C poort laadt je de 3.300 mAh accu weer razend snel op. De Sony Xperia L3 is een van de beste camera telefoons voor nog geen 200 euro.

Sony Xperia L3

De beste HTC onder 200 euro

Een van de beste HTC smartphones onder de 200 euro is de HTC U12 Life. Het is een van de voordeligste telefoons van de premium smartphone fabrikant uit Taiwan. De Life is een moderne budget telefoon uitgerust met een groot 6 inch beeldscherm dat vrijwel de gehele voorkant inneemt. Boven het scherm ligt een krachtige 13 megapixel selfie camera. De krachtbron van de voordelige HTC is een snelle Snapdragon 636 processor met 4 GB aan werkgeheugen Je krijgt 64 GB aan opslagruimte en in dit segment is dat ruim. Wil je meer bestanden opslaan dan kun je gebruikmaken van een microSD kaart.

Aan de achterkant van deze telefoon vind je een dual hoofdcamera bestaande uit een 16 megapixel camera in combinatie met 5 megapixel diepte lens. Dankzij  luxe camera technieken zoals phase detection autofocus maak je haarscherpe foto’s. Het tweetal verzorgt ook die mooie bokeh diepte effecten die onmisbaar zijn voor je portret foto’s. De HTC U12 Life is een aantrekkelijke budget telefoon van het bekende merk HTC.

HTC U12 Life

De beste Huawei onder 200 euro

Als je op zoek bent naar een geschikte Huawei smartphone voor minder dan 200 euro hebben we goed nieuws. Huawei is één van de beste merken op het gebied van prijs/kwaliteit en weet als geen ander de prijzen zo laag mogelijk te houden. Een erg goed voorbeeld van zo’n smartphone is de Huawei P Smart 2019. Een mobiele telefoon met een rijke uitrusting tegen een voordelige prijs. Wij raden je deze Huawei aan omdat de telefoon beschikt over een degelijk ontwerp en behuizing met goede specificaties.

De aantrekkelijke Huawei P Smart 2019 heeft een modern 6,21 inch beeldscherm met druppelvormige notch. De smartphone is lekker slank en ondanks het grote beeldscherm relatief compact. Binnen de hippe behuizing vind je een krachtige Kirin 710 processor van Huawei zelf met 3 GB aan werkgeheugen. Je maakt prachtige foto’s met de dual hoofdcamera bestaande uit een 13 megapixel camera in combinatie met 2 megapixel diepte camera. Selfies maak je met de 8 megapixel selfie camera. Een flinke 3.400 mAh accu levert stroom en de telefoon draait op Android 9 Oreo. de Huawei P Smart 2019 is een hippe budget telefoon van een betrouwbaar merk en een slimme keuze onder de 200 euro.

Huawei P Smart 2019

Deze Keuzehulp is op 15 oktober 2019 bijgewerkt