Beste smartphones tot 300 euro

Het leven is al duur genoeg. Dat vinden wij van Telefoonabonnement.nl ook. Dus waarom zou je veel geld uitgeven aan een smartphone terwijl je voor een paar honderd euro al een echte alleskunner in huis haalt? Voor de slimmeriken onder ons die op zoek zijn naar een midrange smartphone voor minder dan 300 euro hebben wij de beste smartphones binnen dat budget voor je op een rij gezet. We beginnen met ons persoonlijke advies.

Dit zijn de populairste smartphones tot 300 euro

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

Huawei is een van de grootste merken in het budget en middensegment van de smartphone markt. Het merk kan dus niet ontbreken in deze lijst. De Chinese fabrikant is in korte tijd uitgegroeid tot de nummer drie in Nederland. Geen wonder natuurlijk, want de telefoons die de onderneming levert hebben een goede prijs en kwaliteit. Huawei werd groot met goede smartphones en met de Huawei P30 Lite laat het merk dat ook weer zien.

De Huawei P30 Lite is een krachtige smartphone voor het middensegment met een glinsterende behuizing in hippe kleuren. De smartphone heeft een mooi groot 6,15 inch Full HD+ beeldscherm met een druppelvormige notch. Door de slanke randen rondom het beeldscherm en de druppelvormige notch is deze telefoon compact. Het grote scherm neemt ruim 84 procent van de voorkant in. Als krachtbron beschikt de Huawei telefoon over een snelle Kirin 710 processor. Die rappe 2,2 GHz octa core processor is door de fabrikant zelf gemaakt. Je krijgt hierbij 4 GB aan werkgeheugen met lekker veel opslagruimte. Aan de achterkant tref je wel drie hoofdcamera’s. Het trio bestaat uit een flinke 48 megapixel camera in combinatie met 8 megapixel breedhoek camera en 2 megapixel lens voor diepte. Je maakt prachtige foto’s met de hoofdcamera en de telefoon heeft een rijk camera menu. Selfies maak je met de 32 megapixel front camera. De Huawei P30 Lite is één van de voordeligste camera telefoons van dit moment.

Huawei P30 Lite

De beste Samsung Galaxy tot 300 euro

Ook in het budget segment ontbreekt de nummer één smartphone maker niet. In deze prijsklasse raden wij de Samsung Galaxy A50 aan. Het is een uitstekende telefoon met wel drie hoofdcamera’s en een krachtige selfie camera. De smartphone heeft een moderne look en een glazen behuizing. Het grote 6,4 inch beeldscherm maakt deze telefoon helemaal niet zo groot als je denkt. Dankzij de druppelvormige notch voor de selfie camera en slanke randen rondom het mooie AMOLED beeldscherm. Hierdoor lijkt deze goedkope Samsung smartphone veel op een van de premium Samsung Galaxy telefoons.

De Samsung Galaxy A50 is een prachtige telefoon met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het toestel heeft een groot 6,4 inch Full HD+ Super AMOLED beeldscherm. Een van de mooiste schermen in dit segment. Achter dat scherm vind je de Exynos 9610 processor van de Koreaanse fabrikant zelf met lekker veel werkgeheugen. Er is 128 GB aan opslagruimte beschikbaar zodat je voorlopig alle apps of games kun downloaden en echt veel foto’s kunt maken zonder ruimte gebrek.  De drievoudige hoofdcamera zorgt voor prachtige foto’s. Het drietal bestaat uit een flinke 25 megapixel hoofdcamera met 8 megapixel breedhoek lens en 5 megapixel diepte sensor. Je maakt daarmee prachtige breed gezichten of haarscherpe portret foto’s met het gave bokeh diepte effect. Selfies schiet je met de 25 megapixel front camera. De Samsung Galaxy A50 is een zeer complete telefoon voor nog geen 300 euro.

Samsung Galaxy A50

De beste Apple met een budget van circa 300 euro

Mocht je smartphones aan het vergelijken zijn van ongeveer 300 euro dan kun je ook een Apple iPhone meenemen. In dit geval is het een refurbished iPhone. Een smartphone die een tweede leven heeft gekregen. En dat is voor een betrouwbare Apple telefoon geen enkel probleem. Het toestel wordt namelijk op verschillende punten gecontroleerd en verbeterd zodat jij nog jaren vooruit kunt.

De refurbished Apple iPhone 7 kun je op de kop tikken voor nog geen 300 euro. Het is een krachtige smartphone met 4,7 inch Retina beeldscherm. De snelle A10 Fusion processor is nog altijd snel genoeg voor games en zware apps. Je krijgt 32 GB of 128 GB aan opslagruimte. De iPhone 7 heeft een luxe ontwerp en is waterdicht IP67. Je schiet ook prachtige foto’s met deze goedkope Apple telefoon. Selfies maak je met de 7 megapixel front camera. Je maakt de mooiste foto’s met de 12 megapixel hoofdcamera van deze telefoon. De complete refurbished iPhone 7 draait op de laatste iOS en beschikt over een slimme AI assistent Siri. Het is een premium telefoon voor een aantrekkelijk budget.

iPhone 7 refurbished

De beste Xiaomi smartphone tot 300 euro

In deze prijscategorie tref je verschillende telefoons van Xiaomi. De prijsvechter uit China biedt uitstekende alternatieven voor premium merken zoals HTC, Samsung, Sony of LG. De beste Xiaomi voor nog geen 300 euro is de Xiaomi Mi 9T. Het schitterende toestel heeft een hippe afwerking en moderne look. De selfie camera is bijvoorbeeld weggewerkt in de behuizing. De camera komt automatisch naar boven als je een selfie foto wilt maken. Het voordeel hiervan is dat het grote 6,3 inch AMOLED beeldscherm de volledige voorkant inneemt.

In de hippe behuizing van de Xiaomi Mi 9T vind je een snelle Snapdragon 730 processor van Qualcomm. De krachtige octa core wordt geholpen door 6 GB aan werkgeheugen en samen met het schitterende AMOLED scherm is dit toestel gemaakt voor gaming. Op gebied van camera’s is de Xiaomi telefoon rijkelijk bedeeld. Je maakt selfies met de 20 megapixel pop-up camera. Aan de achterkant is ruimte voor een drievoudige hoofdcamera. Dit drietal bestaat uit een 48 megapixel camera in combinatie met 13 megapixel breedhoek camera en 8 megapixel telelens. In elke situatie heb je met de Xiaomi Mi 9T de juiste camera tot je beschikking. Een uitstekende keuze voor nog geen 300 euro.

Xiaomi Mi 9T

De beste Motorola smartphone tot 300 euro

De hofleverancier van goedkope en degelijke smartphones is al jaren Motorola. Aan het begin van 2019 lanceerde het merk als eerste haar Motorola Moto G7 mid-rangs lijn. De lijn telt meer smartphones dan ooit en het topmodel de Motorola Moto G7 Plus is misschien wel de beste smartphone onder de 300 euro. Het kleurrijke toestel heeft een prachtige afgeronde behuizing met de opvallende cameraheuvel. Onder die heuvel vind je de herkenbare Motorola Batwing logo. Dit logo ligt bovenop de vingerafdrukscanner. De mooie behuizing is spatwaterdicht en te koop in het rood of blauw. De Motorola telefoon heeft een groot 6,2 inch AMOLED beeldscherm met een hoge beeldverhouding. Dit scherm is gemaakt voor games en multi-tasken.

Binnen de schitterende behuizing van de Motorola Moto G7 Plus ligt een snelle Snapdragon 636 processor. Het is een zuinige octa core processor en daar krijg je 4 GB aan werkgeheugen bij. Met 64 GB aan opslagruimte is er voldoende ruimte voor games en de vele foto’s die je zult maken. Het goedkope toestel is voorzien van twee goede hoofdcamera’s. Het tweetal bestaat uit een 16 megapixel camera in combinatie met 5 megapixel diepte lens. Je maakt hiermee prachtige foto’s en krijgt een rijk cameramenu. De Motorola Moto G7 Plus is een degelijke smartphone en een goede keuze voor nog geen 300 eur0.

Motorola Moto G7 Plus

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 24 december 2019