Beste smartphones tot 400 euro

Zoek je een losse telefoon om bijvoorbeeld te combineren met een sim only abonnement of bestaand abonnement, maar wil je niet meer dan 400 euro uitgeven? Op deze pagina geven wij je graag advies over de beste koop van dit moment in jouw budget. We vertellen je welke smartphone ons persoonlijke voorkeur heeft en welke smartphone van Samsung, Huawei, HTC, LG of Honor je het beste kunt kopen.

Dit zijn de populairste smartphones tot 400 euro

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

Per categorie geeft de redactie van Telefoonabonnement.nl zijn persoonlijk advies over de beste smartphone in deze prijsklasse. Mocht je zelf al een merkvoorkeur hebben en daar niet van af willen wijken? Dan kan je ook direct naar het gewenste merk gaan. Met een budget van maximaal 400 euro raden wij de Xiaomi Mi 9 aan.

Xiaomi maakt al jaren goedkope smartphones met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Het merk heeft ook aantrekkelijke telefoons voor het hogere segment en de Xiaomi Mi 9 is hiervan een goed voorbeeld. Dit premium budget vlaggenschip is zelfs een goed alternatief voor dure telefoons van Samsung en Apple. Het Chinese vlaggenschip is uitgerust met een groot 6,39 inch AMOLED beeldscherm inclusief druppelvormige notch. Het ontwerp van de telefoon is modern en voldoet aan de laatste smartphone trends. Net zoals de belangrijkste Android telefoons is de Snapdragon 855 processor de krachtbron van dit budget toestel. Je krijgt daar 6 GB tot 8 GB aan werkgeheugen bij. Dit maakt het Xiaomi toestel razend snel en zeer geschikt voor gaming.

De camera’s van de Xiaomi Mi 9 behoren tot de beste in de smartphone markt. Het trio bestaat uit een flinke 48 megapixel camera in combinatie met 16 megapixel breedhoek camera en 12 megapixel tele camera. Je maakt hiermee de mooiste foto’s en legt ook die prachtige diepte effecten in je portretten.

Xiaomi Mi 9

De beste Samsung telefoon tot 400 euro

De nummer één smartphone fabrikant in de wereld mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Jaarlijks worden er bijvoorbeeld tientallen miljoenen Samsung Galaxy S vlaggenschepen verkocht. Maar voor een beperkter budget heeft de fabrikant natuurlijk ook een uitstekend alternatief. In deze prijsklasse raden wij de Samsung Galaxy A70 aan. Het is een gloednieuw toestel met wel drie hoofdcamera’s. Het trio bestaat uit een 32 megapixel primaire camera in combinatie met 5 megapixel telelens en 8 megapixel ultra breedhoek lens. Foto’s die je schiet met deze veelzijdige camera smartphone zien er prachtig uit op het grote 6,7 inch Super AMOLED beeldscherm. Dit scherm neemt bijna 85 procent van de volledige voorkant in.

De Samsung telefoon is dan ook gemaakt voor het spelen van games en multi-tasken. Je selfies zijn haarscherp en kleurrijk dankzij de 32 megapixel selfie camera van de Samsung Galaxy A70. Met deze telefoon brengt het Zuid0-Koreaanse merk een aantrekkelijke camera smartphone naar het voordelige middensegment.

Samsung Galaxy A70

Beste Huawei met een budget tot 400 euro

Huawei kan als merk niet ontbreken in dit lijstje. Het merk heeft zich in korte tijd bewezen als een fabrikant dat prijs en kwaliteit uitstekend weet te combineren. De nummer drie smartphone fabrikant biedt een uitstekende keuze in dit segment met de Huawei P20. Het vlaggenschip uit 2018 behoort nog altijd tot de beste camera telefoons van het moment. De smartphone heeft een strak ontwerp met groot 5,8 inch beeldscherm. Onder het beeldscherm vind je de vingerafdrukscanner en home knop. De achterkant van de Huawei P20 is glimmend en daar vind je twee Leica hoofdcamera’s. Met dit duo maak je prachtige foto’s ook met weinig licht. Het duo bestaat uit een 12 megapixel camera met 20 megapixel zwart/wit lens.

De krachtbron van het goedkope vlaggenschip is de Kirin 970 processor van Huawei zelf. Er is 4 GB aan werkgeheugen en de smartphone heeft 128 GB aan opslagruimte. Games en zware apps zijn geen enkel probleem met deze luxe Huawei telefoon. De Huawei P20 is een slimme keuze voor nog geen 400 euro.

Huawei P20

De beste Motorola onder de 400 euro

In Nederland is Motorola al jaren een populair merk. De Amerikaanse fabrikant is zeer innovatief en onder de vleugels van Lenovo nog altijd een van de bekendste merken in het middensegment. Een van de beste Motorola telefoons van 2019 is de Motorola One Zoom. Het toestel heeft een schitterend ontwerp, krachtige specificaties en vier krachtige camera’s. De flinke 4.000 mAh accu zorgt voor een uitstekende accuduur. Je bent altijd up-to-date met deze smartphone dankzij het Android One besturingssysteem.

De Motorola One Zoom is uitgerust met een haarscherp 6,4 inch OLEd beeldscherm. Achter het scherm vind je de snelle Snapdragon 675 processor van Qualcomm met 4 GB aan werkgeheugen. De Amerikaanse fabrikant geeft je 128 GB aan opslagruimte en die heb je wel nodig. Je zult merken dat je veel foto’s gaat maken met deze Motorola telefoon. De vierkante cameraheuvel heeft ruimte voor vier krachtige camera’s. Een 48 megapixel camera in combinatie met 16 megapixel breedhoek camera, 8 megapixel telelens voor 3x optische zoom en een 5 megapixel diepte camera. De Motorola One Zoom heeft voor iedere situatie een uitstekende camera.

Motorola One Zoom

Beste Sony smartphone voor maximaal 400 euro

De Japanse telefoonfabrikant Sony maakt voortreffelijke camera’s en degelijke camera smartphones. Jaarlijks presenteert het merk ook een uitstekende camera telefoon voor nog geen 400 euro. In 2019 is het de beurt aan de Sony Xperia 10 Plus. Een krachtige mid-range telefoon voorzien van twee Sony hoofdcamera’s. Met deze telefoon presenteert de Japanse fabrikant de eerste telefoon met een langwerpig breedbeeld beeldscherm. De Sony Xperia 10 Plus heeft een 6,4 inch Full HD+ beeldscherm met een beeldverhouding van 21:9. Daarmee is de telefoon lekker slank en groot. Je kunt deze smartphone eenvoudig bedienen met een hand. Een ander voordeel van het grote scherm is dat film content mooier wordt getoond. Je kunt ook de mooiste foto’s maken met 21:9 verhouding dankzij de dual hoofdcamera.

Dit toestel heeft de snelle en zuinige Snapdragon 636 processor als krachtbron. Daar krijg je 4 GB aan werkgeheugen bij en er is 64 GB aan opslagruimte. Wil je meer foto’s en films opslaan dan kun je een microSD kaart gebruiken. Aan de achterkant van deze flinke telefoon vind je een dubbele hoofdcamera. Het tweetal bestaat uit een 12 megapixel f/1.8 camera in combinatie met 8 megapixel telelens. Een 3.000 mAh accu verzorgt stroom en de Sony Xperia 10 Plus draait op Android 9 Pie. Deze Sony telefoon is een uitstekende keuze voor nog geen 400 euro.

Sony Xperia 10 Plus

De beste Nokia onder 400 euro

Sinds enkele jaren is Nokia niet meer uit de smartphone markt te denken. Het merk is weer volledig nieuw leven in geblazen en levert uitstekende Android telefoons. Voor nog geen 400 euro heb je de krachtige Nokia 8 2018. Een snelle Android One telefoon met uitstekende specificaties en een stel goede Carl Zeiss lenzen. De aantrekkelijke Nokia telefoon heeft een snelle Qualcomm processor en een haarscherp beeldscherm in een slanke behuizing.

Het grote 6,22 inch beeldscherm neemt vrijwel de hele voorkant in. In de notch tref je een flinke 20 megapixel camera waarmee je prachtige selfies kunt maken. Binnen de strakke behuizing vind je een snelle Snapdragon 710 processor van Qualcomm. Je krijgt hierbij 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslagruimte. Je maakt schitterende foto’s met deze Android One telefoon. Aan de achterkant vind je twee Carl Zeiss lenzen. De primaire 12 megapixel camera is optisch gestabiliseerd en wordt geholpen door een 13 megapixel camera voor de mooiste diepte effecten. De Nokia 8 2018 is een betrouwbare telefoon voor nog geen 400 euro.

Nokia 8 2018

Deze pagina is bijgewerkt op 24 december 2019