Beste smartphones tot 400 euro

Zoek je een losse telefoon om bijvoorbeeld te combineren met een sim only abonnement of bestaand abonnement, maar wil je niet meer dan 400 euro uitgeven? Op deze pagina geven wij je graag advies over de beste koop van dit moment in jouw budget. We vertellen je welke smartphone ons persoonlijke voorkeur heeft en welke smartphone van Samsung, Huawei, HTC, LG of Honor je het beste kunt kopen.

Dit zijn de populairste smartphones tot 400 euro

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

Per categorie geeft de redactie van Telefoonabonnement.nl zijn persoonlijk advies over de beste smartphone in deze prijsklasse. Mocht je zelf al een merkvoorkeur hebben en daar niet van af willen wijken? Dan kan je ook direct naar het gewenste merk gaan. Met een budget van maximaal 400 euro raden wij de Xiaomi Mi 9 SE aan.

De Xiaomi Mi 9 SE is een van de beste telefoons in het middensegment uit 2019. Het is een krachtige camera telefoon met drie camera’s en een schitterend ontwerp. De Xiaomi Mi 9 SE heeft een helder 5,97 inch beeldscherm dat bijna de gehele voorkant inneemt. In de notch van het beeldscherm ligt een goede 20 megapixel front camera. Hiermee maak je prachtige selfie foto’s. De krachtbron van deze nieuwe telefoon is de Snapdragon 712 processor van Qualcomm. Dit is een snelle 2,3 GHz octa core processor met 6 GB werkgeheugen en 64 GB of 128 GB opslag. Daarmee is deze telefoon slechts een fractie langzamer dan de dure premium telefoons uit 2019. Voor nog geen 400 euro koop je dan ook een uitmuntende gaming telefoon.

Ook de camera’s van de Xiaomi Mi 9 SE zijn goed. Het toestel is voorzien van een flinke 48 megapixel primaire camera in combinatie met 13 megapixel breedhoek lens en 8 megapixel telelens. Een combinatie met meer megapixels dan welke andere telefoon onder de 400 euro. Je schiet hiermee haarscherpe foto’s met extra veel details.

Xiaomi Mi 9 SE

De beste Samsung telefoon tot 400 euro

De nummer één smartphone fabrikant in de wereld mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Jaarlijks worden er bijvoorbeeld tientallen miljoenen Samsung Galaxy S vlaggenschepen verkocht. Maar voor een beperkter budget heeft de fabrikant natuurlijk ook een uitstekend alternatief. In deze prijsklasse raden wij de Samsung Galaxy A50 aan. Het is een gloednieuw toestel met wel drie hoofdcamera’s. Het trio bestaat uit een 25 megapixel primaire camera in combinatie met 5 megapixel telelens en 8 megapixel ultra breedhoek lens. Foto’s die je schiet met deze veelzijdige camera telefoon zien er prachtig uit op het grote 6,4 inch Super AMOLED beeldscherm. Dit scherm neemt bijna 85 procent van de volledige voorkant in.

De Samsung telefoon is dan ook gemaakt voor het spelen van games en multi-tasken. Je selfies zijn haarscherp en kleurrijk dankzij de 25 megapixel selfie camera van de Samsung Galaxy A50. Met deze telefoon brengt het Zuid0-Koreaanse merk een aantrekkelijke camera smartphone naar het voordelige middensegment.

Samsung Galaxy A50

Beste Huawei met een budget tot 400 euro

Huawei kan als merk niet ontbreken in dit lijstje. Het merk heeft zich in korte tijd bewezen als een fabrikant dat prijs en kwaliteit uitstekend weet te combineren. De nummer drie smartphone fabrikant biedt een uitstekende keuze in dit segment met de Huawei P20. Het vlaggenschip uit 2018 behoort nog altijd tot de beste camera telefoons van het moment. De smartphone heeft een strak ontwerp met groot 5,8 inch beeldscherm. Onder het beeldscherm vind je de vingerafdrukscanner en home knop. De achterkant van de Huawei P20 is glimmend en daar vind je twee Leica hoofdcamera’s. Met dit duo maak je prachtige foto’s ook met weinig licht. Het duo bestaat uit een 12 megapixel camera met 20 megapixel zwart/wit lens.

De krachtbron van het goedkope vlaggenschip is de Kirin 970 processor van Huawei zelf. Er is 4 GB aan werkgeheugen en de smartphone heeft 128 GB aan opslagruimte. Games en zware apps zijn geen enkel probleem met deze luxe Huawei telefoon. De Huawei P20 is een slimme keuze voor nog geen 400 euro.

Huawei P20

De beste LG onder de 400 euro

In Nederland is LG al jaren een populair merk. De Zuid Koreaanse fabrikant is zeer innovatief al vertaalt dat zich niet altijd in verkoopcijfers, zoals de LG G5. Het merk lanceerde eind 2017 een krachtig vlaggenschip met uitstekende camera’s, de LG V30. Het is een krachtige smartphone die werkelijk alles heeft dat je maar wenst in een premium mobiele telefoon. Het vlaggenschip beschikt over een groot 6 inch Quad HD+ MLCD beeldscherm. Het toestel is niet alleen waterdicht, IP68, het voldoet ook aan de militaire graadmeter voor robuustheid, MIL-STD-810G. Je kunt de smartphone gerust laten vallen zonder gevolgen.

De LG V30 beschikt over een rappe Snapdragon 835 processor als krachtbron met 4 GB aan werkgeheugen. Er is een Quad DAC die prachtig geluid verzorgt en de telefoon beschikt over uitstekende camera’s. De hoofdcamera’s bestaan uit een twee krachtige camera’s van 16 megapixels en 13 megapixels.

LG V30

Beste Sony smartphone voor maximaal 400 euro

De Japanse telefoonfabrikant Sony maakt voortreffelijke camera’s en degelijke camera smartphones. Jaarlijks presenteert het merk ook een uitstekende camera telefoon voor nog geen 400 euro. In 2019 is het de beurt aan de Sony Xperia 10 Plus. Een krachtige mid-range telefoon voorzien van twee Sony hoofdcamera’s. Met deze telefoon presenteert de Japanse fabrikant de eerste telefoon met een langwerpig breedbeeld beeldscherm. De Sony Xperia 10 Plus heeft een 6,4 inch Full HD+ beeldscherm met een beeldverhouding van 21:9. Daarmee is de telefoon lekker slank en groot. Je kunt deze smartphone eenvoudig bedienen met een hand. Een ander voordeel van het grote scherm is dat film content mooier wordt getoond. Je kunt ook de mooiste foto’s maken met 21:9 verhouding dankzij de dual hoofdcamera.

Dit toestel heeft de snelle en zuinige Snapdragon 636 processor als krachtbron. Daar krijg je 4 GB aan werkgeheugen bij en er is 64 GB aan opslagruimte. Wil je meer foto’s en films opslaan dan kun je een microSD kaart gebruiken. Aan de achterkant van deze flinke telefoon vind je een dubbele hoofdcamera. Het tweetal bestaat uit een 12 megapixel f/1.8 camera in combinatie met 8 megapixel telelens. Een 3.000 mAh accu verzorgt stroom en de Sony Xperia 10 Plus draait op Android 9 Pie. Deze Sony telefoon is een uitstekende keuze voor nog geen 400 euro.

Sony Xperia 10 Plus

De beste HTC onder 400 euro

Naast de nummer één smartphone fabrikant Samsung kent iedereen wel het merk uit Taiwan, HTC. Het merk staat al jaren bekend om uitstekende vlaggenschepen met krachtige camera’s. De HTC U11 is het vlaggenschip uit 2017. Zoals alle vlaggenschepen uit dat jaar wordt dit toestel aangedreven door de rappe Snapdragon 835 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Je krijgt daarbij 64 GB opslagruimte en een nette 3.000 mAh accu verzorgt de stroomvoorziening. De behuizing van de HTC U11 is gemaakt van glas en schittert in het licht. In tegenstelling tot veel concurrenten heeft de HTC slechts een enkele hoofdcamera. Dit is een uitstekende 12 megapixel hoofdcamera waarmee je prachtige foto’s kun maken. De HTC U11 is een echt vlaggenschip toestel en een uitstekende smartphone voor nog geen 400 euro.

HTC U11

Deze pagina is bijgewerkt op 30 april 2019