Beste smartphones tot 500 euro

Als je een absolute topper onder de smartphones wenst, maar niet vast wilt zitten aan een langdurig abonnement? Dan is het ook mogelijk om je smartphone los te kopen. Op deze pagina geven wij je graag advies over welke smartphones de beste zijn met een budget van maximaal € 500,-. Waarom € 500,-? Voor dat bedrag heb je een echte high-end smartphone in huis waar je meerdere jaren mee vooruit kunt. Je hoeft echt niet ieder jaar een nieuw toestel uit te zoeken. De keuze binnen deze prijscategorie is erg ruim en er is genoeg keuze uit vrijwel ieder merk voor een uitstekende smartphone.

Dit zijn de populairste smartphones tot 500 euro

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

De persoonlijke keuze van Telefoonabonnement.nl

Per prijscategorie geven wij ons persoonlijke advies. Mocht je zelf op zoek zijn naar een ander merk dan hier staat beschreven? Dan kan je ook direct skippen naar je merkvoorkeur. In deze prijscategorie krijgt je volgens de redactie van Telefoonabonnement.nl het meeste waar voor je geld bij de Samsung Galaxy S9.

Samsung staat natuurlijk bekend om de premium Samsung Galaxy S serie. Jaarlijks wordt deze serie verbeterd en nog mooier. Nu de nieuwe Samsung Galaxy S10 officieel gelanceerd is, kun je het oude vlaggenschip goedkoper kopen dan ooit. De Samsung Galaxy S9 is nog altijd een zeer krachtig vlaggenschip met een moderne look. Het prachtige 5,8 inch WQHD Super AMOLED lijkt zich om het toestel heen te vouwen en de glazen behuizing ligt heerlijk in je hand. Boven het grote Infinity beeldscherm tref je een van de beste 8 megapixel selfie camera’s in de markt. De 12 megapixel hoofdcamera van het vlaggenschip behoort ook nog altijd tot de top. Dankzij het dubbele diafragma van f/1.5 en f/2.4 maak je in iedere situatie de mooiste foto’s. De Samsung Galaxy S9 is een krachtige en waterdichte smartphone uit 2018 en nog altijd een uitstekende keuze.

Samsung Galaxy S9

De beste iPhone voor minder dan 500 euro

Apple is een van de meest populaire fabrikanten in de wereld. In aantal verkochte smartphones is de Amerikaanse de nummer twee in de wereld. Liefhebbers van iPhones moeten echter diep in hun buidel tasten en de prijs van de vlaggenschepen blijft ook lang hoog. Toch kun je net binnen de 500 euro een Apple iPhone 7 kopen. De iPhone 7 werd eind 2016 geïntroduceerd en is nog altijd een zeer populaire telefoon. Het vlaggenschip wordt aangedreven door de razend snelle A10 processor met 2 GB aan werkgeheugen. In de sterke aluminium behuizing schuilt een 12 megapixel hoofdcamera met phase detection autofocus. Boven het beeldscherm tref je een 7 megapixel camera voor selfies en Facetime. Nog net binnen het budget van 500 euro is de Apple iPhone 7 een uitstekende keuze.

iPhone 7

De beste Sony Xperia onder 500 euro

Een van de grote merken binnen het premium segment is natuurlijk Sony. De Japanse camera fabrikant maakt al jaren betrouwbare en razend snelle premium telefoons. Het laatste vlaggenschip uit 2018 is inmiddels flink in prijs verlaagd en behoort nu in de lijst tot 500 euro. Sony maakt schitterende telefoon met prachtige beeldschermen en de goede camera’s. De Sony Xperia XZ3 is hierin geen uitzondering.

De Sony Xperia XZ3 is een krachtig vlaggenschip met strak industrieel ontwerp. De premium smartphone heeft een prachtig 6 inch Quad HD+ beeldscherm achter sterk Gorilla Glass 5. De strakke behuizing is waterdicht (IP68). Binnenin vind je de krachtige Snapdragon 845 processor van Qualcomm met 4 GB RAM. Er is 64 GB opslagruimte en je krijgt ruimte voor een microSD kaart tot 256 GB. Zoals je mag verwachten van Sony beschikt de Xperia over een flinke camera. Het is een verbeterde 19 megapixel Motion Eye camera. De camera verzorgt prachtige foto’s en je kunt zelfs filmen in super slow motion 960 frames per seconde. De slow motion beelden geven een prachtig effect. De Sony Xperia XZ3 heeft een 3.300 mAh accu en draait op Android 9 Pie. Je koopt deze aantrekkelijke telefoon nu voor nog geen 500 euro en de premium Sony telefoon is beschikbaar in hippe kleuren.

Sony Xperia XZ3

De beste Huawei onder 500 euro

Huawei is inmiddels doorgeschoten naar de derde plek qua populariteit en smartphone verkopen. En niet alleen bij ons, maar wereldwijd. Huawei was al één van de grootste merken in China, maar ook in Nederland wordt het merk ieder jaar groter. De Chinese fabrikant heeft een naam gemaakt met voordelige telefoons voor een aantrekkelijke prijs. Tegenwoordig zien we steeds meer high-end Huawei telefoons die een uitstekend alternatief zijn voor Apple en Samsung telefoons. De samenwerking met de Duitse cameramaker Leica heeft het merk een extra zet gegeven. De Huawei Mate 20 is een van de rijpe vruchten uit die samenwerking.

Deze krachtige smartphone van Huawei beschikt over drie uitmuntende Leica camera’s in een opvallende vierkante cameraheuvel. Het ontwerp van de smartphone is uniek en de goedkope telefoon is zelfs spatwaterdicht (IP53). De Huawei Mate 20 heeft een helder 6,53 inch beeldscherm met notch. Aan de achterkant vinden we drie Leica camera’s. Het trio bestaat uit een 12 megapixel hoofdcamera in combinatie met 16 megapixel breedhoek camera en 8 megapixel telelens. In de notch van het beeldscherm tref je een 24 megapixel front camera. De krachtige Kirin 980 processor is uitgerust met 4 GB tot 6 GB aan werkgeheugen geeft je meer dan genoeg power om werkelijk alle taken aan te kunnen. De Huawei Mate 20 is een van de beste camera telefoons van dit moment en een uitstekende keuze voor nog geen 500 euro.

Huawei Mate 20

De beste Honor onder 500 euro

Het dochtermerk van Huawei is inmiddels ook een bekende naam in Nederland. Honor lanceert jaarlijks krachtige vlaggenschepen die een net wat lichtere uitrusting hebben dan de Huawei vlaggenschepen. Het nieuwste vlaggenschip van de Chinese fabrikant is Honor View 20. Het is een zeer krachtige smartphone met groot hyper modern 6,4 inch beeldscherm dat bijna de volledige voorkant inneemt. In het beeldscherm is niet alleen de vingerafdrukscanner verwerkt maar ook de selfie camera. Hierdoor is de beeld/body verhouding nog groter. Het mooie aan dit toestel is de schitterende afwerking van de achterkant. Dankzij een speciale afwerking weerkaatste het licht in een V vorm op de behuizing van deze krachtige telefoon voor nog geen 500 euro.

De voordelige premium telefoon wordt aangedreven door de razend snelle Kirin 980 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Mocht je meer power willen dan kun je gaan voor het model met 8 GB aan werkgeheugen met 256 GB opslag. Hiermee is deze telefoon zelfs sneller dan de bovenstaande Huawei Mate 20. Dankzij de speciale AI processor is deze telefoon in staat om ruim 500 scenario’s te herkennen en de camera instellingen hiervoor optimaal in te stellen. Foto’s maak je met de dual hoofdcamera van deze telefoon. De primaire camera is een 48 megapixel lens die wordt geholpen door een Time of Flight camera voor diepte en 3D effecten. Het cameramenu is uitgebreid en je maakt de mooiste foto’s met de Honor View 20.

Honor View 20

De beste Xiaomi onder 500 euro

Xiaomi maakt al jaren voordelige smartphones met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Het merk heeft ook toestellen in het hoger segment en de Xiaomi Mi 9 is hiervan een goed voorbeeld. Dit premium budget vlaggenschip is zelfs een goed alternatief voor dure telefoons van Samsung en Apple. Het Chinese vlaggenschip is uitgerust met een groot 6,39 inch AMOLED beeldscherm inclusief druppelvormige notch. Het ontwerp van de telefoon is modern en voldoet aan de laatste smartphone trends. Net zoals de belangrijkste Android telefoons is de Snapdragon 855 processor de krachtbron van dit budget toestel. Je krijgt daar 6 GB tot 8 GB aan werkgeheugen bij. Dit maakt het Xiaomi toestel razend snel en zeer geschikt voor gaming.

De camera’s van de Xiaomi Mi 9 behoren tot de beste in de smartphone markt. Het trio bestaat uit een flinke 48 megapixel camera in combinatie met 16 megapixel breedhoek camera en 12 megapixel tele camera. Je maakt hiermee de mooiste foto’s en legt ook die prachtige diepte effecten in je portretten.

Xiaomi Mi 9

Deze keuzehulp is voor het laatst bijgewerkt op 30 april 2019.