Beste kleine telefoon

Zoek je een compacte telefoon of kleine smartphone? Zoek niet verder. Tegenwoordig worden de beeldschermen van smartphones jaarlijks groter. Als gevolg daarvan worden de toestellen zelf natuurlijk ook groter. Maar wat als je een smartphone wel hebben die in je broekzak past? Wat als je wel een klein toestel wilt? In de huidige smartphone markt is nog altijd plaats voor compacte smartphones en lekker kleine toestellen. In tegenstelling tot de algemene gedachte zijn kleine telefoons niet per definitie minder krachtig. Er zijn genoeg krachtige mini telefoons. Hier vind je een compleet overzicht van kleine vlaggenschepen tot goedkope mini telefoons.

Een kleine smartphone is een telefoon met een beeldscherm dat kleiner is dan 5 inch. De kleinste telefoons hebben zelfs een beeldscherm van 4 inch. Al zijn de beeldscherm formaten ook voor compacte toestellen aan het groeien dankzij de slanke randen rondom het beeldscherm. De full screen trend verplaatst zich langzaam maar zeker ook naar deze mini telefoons.

Dit is de top 5 populairste compacte smartphones van dit moment

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. iPhone XS

Het kleinste model van de iPhone XS is tegenwoordig ook een compacte telefoon. Het vlaggenschip van Apple heeft een 5,8 inch beeldscherm met ultra slanke randen daar omheen. Het schitterende Retina beeldscherm heeft een flinke uitsparing (notch) waarin zich de selfie camera met Face ID bevinden. Met een blik op je telefoon ontgrendelt het toestel zich razend snel en veilig. De behuizing is gemaakt van premium glas in een roestvrij stalen frame. De iPhone is IP68 gecertificeerd en kan dan ook tegen een duik in het water.

De compacte iPhone XS heeft luxe specificaties en is een van de snelste telefoons van dit moment. De A12 processor van Apple met 4 GB aan werkgeheugen geven je een ongelofelijke rekenkracht. De dual hoofdcamera’s van deze telefoon behoren tot de top. Je schiet werkelijk prachtige foto’s met de twee 12 megapixel camera’s aan de achterkant. De iPhone XS draait op iOS 12, het gebruiksvriendelijke besturingssysteem van Apple.

iPhone XS

2. Sony Xperia 5

Een lijst vol kleine smartphones is niet compleet zonder een Sony Xperia telefoon. De Japanse fabrikant lanceert jaarlijks een klein model van haar vlaggenschip lijn. In 2019 is dat de Sony Xperia 5. Een krachtig vlaggenschip met een haarscherp 6,1 inch beeldscherm in een slanke behuizing. De premium telefoon heeft een filmisch beeldscherm met hoge beeldverhouding van 21:9 net zoals zijn grotere broer de Xperia 1. De nieuwe verhouding is gemaakt voor het bekijken van films en scrollen door internet pagina’s.

De compacte Sony beschikt over de nieuwste specificaties. Het vlaggenschip is uitgerust met een Snapdragon 855 processor voorzien van 6 GB aan werkgeheugen. Standaard krijg je daar 128 GB aan opslagruimte bij. De Sony telefoon beschikt over vier goede camera’s. Aan de voorkant vind je een goede 8 megapixel selfie camera. De achterzijde herbergt wel drie 12 megapixel Sony camera’s. Het drietal bestaat uit een primaire camera met extra groot diafragma, een telelens en breedhoek lens zodat je werkelijk alles in beeld krijgt. De premium telefoon heeft een glazen behuizing en kan goed tegen water, IP65/86. De vingerafdrukscanner is aan de zijkant geplaatst en daardoor is het ontwerp van de Sony nog strakke. Je kunt de Sony Xperia 5 kopen in verschillende hippe kleuren.

Sony Xperia 5

3. Samsung Galaxy S10E

In het luxe segment worden telefoons ieder jaar groter. Gelukkig doet Samsung daar maar deels aan mee. De compacte Samsung Galaxy S10E heeft een voor het premium segment compact 5,8 inch OLED beeldscherm. Het toestel is een stuk kleiner dan zijn voorganger de Samsung Galaxy S9. De S10E heeft een gloednieuwe 5,8 inch beeldscherm met een gat. In dit gat vind je de vernieuwde 10 megapixel selfie camera. Doordat de front camera midden in het scherm ligt en de randen rondom het scherm flinter dun zijn is de smartphone prima met een hand te bedienen.

De kleine premium smartphone is razend snel. Je krijgt de laatste Exynos 9820 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Daar doet Samsung 128 GB en dat is meer dan voldoende voor de meeste gebruikers. De Samsung Galaxy S10E is een zeer goede camera telefoon. Het vlaggenschip is voorzien van twee krachtige 12 megapixel camera’s waarmee je in iedere situatie prachtige foto’s maakt. De 3.100 mAh accu verzorgt stroom voor een tot twee dag(en). Je kunt deze kleine telefoon in verschillende hippe kleuren kopen.

Samsung Galaxy S10e

4. Nokia 1 Plus

Een van de goedkoopste smartphones van dit moment is de Nokia 1 Plus. Het compacte toestel is lekker klein en kost weinig. Het grote voordeel van de goedkope smartphone is zijn besturingssysteem, Android Go. Het gebruiksvriendelijke Android Go is extra licht en daardoor draaien apps en games op deze goedkope telefoons extra soepel. Een ander voordeel van dit besturingssysteem is, dat Google Android Go razend snel van updates voorziet. Dat zie je niet bij elke budget telefoon terug.

De Nokia 1 Plus beschikt over een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het instapmodel heeft een compact 5,45 inch beeldscherm in een relatief slanke behuizing. Als krachtbron vind je een zuinige quad core processor van MediaTek met 1 GB aan werkgeheugen. Je krijgt 8 GB aan opslag en dat is ruim voldoende dankzij het lichte Android 9 Pie Go besturingssysteem. De goedkope telefoon heeft een 5 megapixel camera voor selfies en ook een degelijke 8 megapixel camera met autofocus. De Nokia 1 Plus is een aantrekkelijke budget telefoon en lekker klein. De nette 2.500 mAh accu verzorgt een lange accuduur en je kunt de accu vervangen voor een vol exemplaar als je lange reizen maakt.

Nokia 1 Plus

5. Google Pixel 3a

Zoek je een compacte smartphone met misschien wel de beste camera? Dan heeft Google een uitstekende optie met de Google Pixel 3a. Deze kleine telefoon heeft degelijke specificaties en enkele aantrekkelijke verkoopargumenten. Want de kleine Google Pixel beschikt over dezelfde camera als zijn dure Google Pixel 3 broer. Een ander pluspunt van de kleine Google Pixel 3a is het beeldscherm. De compacte smartphone heeft een 5,6 inch OLED beeldscherm in een compacte behuizing. De OLED technologie levert prachtige en kleurrijke beelden en de schermen behoren tot de beste in de smartphone markt.

Als krachtbron vind je de snelle Snapdragon 670 processor in de compacte telefoon. Dat is een snelle octa core processor met een maximale kloksnelheid van 2 GHz. Je krijgt er 64 GB aan opslagruimte bij en daarmee is de mir-range telefoon snel genoeg voor alle taken. De voorkant is gemaakt van sterk glas en de achterzijde van sterk kunststof. De afwerking van het toestel is aan de achterkant verdeeld in twee delen. Het bovenste deel rond de camera is glimmend afgewerkt terwijl het onderste deel mat is. Aan de achterkant vind je de 12,4 megapixel hoofdcamera van de Google Pixel 3a. Het is misschien wel de beste camera in dit segment. Je maakt haarscherpe foto’s met de Pixel en ook die gave bokeh effecten kan de 3a aan.

Google Pixel 3A

Deze keuzehulp is bijgewerkt op 15 oktober 2019