Beste kleine telefoon

Zoek je een compacte telefoon of kleine smartphone? Zoek niet verder. Tegenwoordig worden de beeldschermen van smartphones jaarlijks groter. Als gevolg daarvan worden de toestellen zelf natuurlijk ook groter. Maar wat als je een smartphone wel hebben die in je broekzak past? Wat als je wel een klein toestel wilt? In de huidige smartphone markt is nog altijd plaats voor compacte smartphones en lekker kleine toestellen. In tegenstelling tot de algemene gedachte zijn kleine telefoons niet per definitie minder krachtig. Er zijn genoeg krachtige mini telefoons. Hier vind je een compleet overzicht van kleine vlaggenschepen tot goedkope mini telefoons.

Een kleine smartphone is een telefoon met een beeldscherm dat kleiner is dan 5 inch. De kleinste telefoons hebben zelfs een beeldscherm van 4 inch. Al zijn de beeldscherm formaten ook voor compacte toestellen aan het groeien dankzij de slanke randen rondom het beeldscherm. De full screen trend verplaatst zich langzaam maar zeker ook naar deze mini telefoons.

Dit is de top 5 populairste compacte smartphones van dit moment

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. iPhone XS

Het kleinste model van de iPhone XS is tegenwoordig ook een compacte telefoon. Het vlaggenschip van Apple heeft een 5,8 inch beeldscherm met ultra slanke randen daar omheen. Het schitterende Retina beeldscherm heeft een flinke uitsparing (notch) waarin zich de selfie camera met Face ID bevinden. Met een blik op je telefoon ontgrendelt het toestel zich razend snel en veilig. De behuizing is gemaakt van premium glas in een roestvrij stalen frame. De iPhone is IP68 gecertificeerd en kan dan ook tegen een duik in het water.

De compacte iPhone XS heeft luxe specificaties en is een van de snelste telefoons van dit moment. De A12 processor van Apple met 4 GB aan werkgeheugen geven je een ongelofelijke rekenkracht. De dual hoofdcamera’s van deze telefoon behoren tot de top. Je schiet werkelijk prachtige foto’s met de twee 12 megapixel camera’s aan de achterkant. De iPhone XS draait op iOS 12, het gebruiksvriendelijke besturingssysteem van Apple.

iPhone XS

2. Sony Xperia XZ2 Compact

Een lijst vol kleine smartphones is niet compleet zonder een Sony Xperia telefoon. De Japanse fabrikant lanceert jaarlijks een klein model van haar vlaggenschip lijn. De Sony Xperia XZ2 Compact is de nieuwste smartphone en een compacte alleskunner. In tegenstelling tot de voorganger heeft deze Sony een redelijk 5 inch Full HD beeldscherm. Dankzij de slanke randen rondom dit scherm is het vlaggenschip wel klein gebleven. Net zoals de normale XZ2 wordt de Compact aangedreven door de super snelle Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Daar krijg je 4 GB aan werkgeheugen bij.

Dat Sony zich niet inhoudt bij deze kleine telefoon blijkt ook uit de verbeterde 19 megapixel Motion Eye camera achterop. Je kunt hiermee prachtige foto’s maken en zelfs onder water filmen (IP68). De wereld kun je tijdens het filmen bijna tot stilstand brengen. Het toestel maakt namelijk ultra Slow-mo beelden met 1080p videokwaliteit. Dit is een kleine smartphone zonder concessies en dat maakt deze Sony Xperia XZ2 Compact klein maar fijn. De eerste Sony met curve beschikt helaas niet over een 3,5 koptelefoon ingang.

Sony Xperia XZ2 Compact

3. Samsung Galaxy S10E

In het luxe segment worden telefoons ieder jaar groter. Gelukkig doet Samsung daar maar deels aan mee. De compacte Samsung Galaxy S10E heeft een voor het premium segment compact 5,8 inch OLED beeldscherm. Het toestel is een stuk kleiner dan zijn voorganger de Samsung Galaxy S9. De S10E heeft een gloednieuwe 5,8 inch beeldscherm met een gat. In dit gat vind je de vernieuwde 10 megapixel selfie camera. Doordat de front camera midden in het scherm ligt en de randen rondom het scherm flinter dun zijn is de smartphone prima met een hand te bedienen.

De kleine premium smartphone is razend snel. Je krijgt de laatste Exynos 9820 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Daar doet Samsung 128 GB en dat is meer dan voldoende voor de meeste gebruikers. De Samsung Galaxy S10E is een zeer goede camera telefoon. Het vlaggenschip is voorzien van twee krachtige 12 megapixel camera’s waarmee je in iedere situatie prachtige foto’s maakt. De 3.100 mAh accu verzorgt stroom voor een tot twee dag(en). Je kunt deze kleine telefoon in verschillende hippe kleuren kopen.

Samsung Galaxy S10e

4. Xiaomi Redmi Go

Een van de goedkoopste smartphones van dit moment is de Xiaomi Redmi Go. Het compacte toestel is lekker klein en kost weinig. Deze Xiaomi ontleent zijn naam aan het Android Go besturingssysteem. Dankzij Android Go blijf je ook met een goedkope telefoon altijd up-to-date en draait het besturingssysteem soepel

Deze goedkope Xiaomi telefoon heeft een moderne behuizing met net 5 inch beeldscherm in een slanke behuizing. De krachtbron is een zuinige quad core processor met 1 GB aan werkgeheugen en 8 GB opslag. Door Android 9 Pie uit de Go serie is dat meer dan genoeg voor het vloeiend lopen van apps. De telefoon beschikt over een 5 megapixel front camera en degelijke 8 megapixel hoofdcamera. De Xiaomi Redmi Go is een uitstekende budget telefoon en het toestel is lekker klein. De flinke 3.000 mAh accu verzorgt een uitstekende accuduur.

Xiaomi Redmi GO

5. Samsung Galaxy A3 2017

Zoek je een compacte smartphone die waterdicht is en niet al te veel geld kost. Dan heeft Samsung een uitstekende optie met de Samsung Galaxy A3 2017. Deze kleine telefoon heeft degelijke specificaties en enkele aantrekkelijke verkoopargumenten. Want de kleine Samsung is namelijk waterdicht (IP68) en kun je zonder problemen voor een half uur onder water dompelen. Let op want het water mag niet dieper dan 1,5 meter zijn. Een ander pluspunt van de kleine Galaxy 3 2017 is het beeldscherm. De kleine telefoon heeft een 4,7 inch Super AMOLED beeldscherm. De AMOLED technologie levert prachtige en kleurrijke beelden en de schermen behoren tot de beste in de smartphone markt.

Een snelle Exynos 7870 is de krachtbron van dit hippe toestel en je krijgt 2 GB RAM en 16 GB opslagruimte. Zowel de voor als achterkant zijn gemaakt van sterk Gorilla Glass. De home knop onder het beeldscherm kun je gebruiken als vingerafdrukscanner. De Samsung Galaxy A3 2017 is een compact toestel met een aantrekkelijke prijs en een stel goede camera’s.

Samsung Galaxy A3 2017

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 7 mei 2019