Beste goedkope low-budget smartphones

Een budget smartphone is een smartphone met dezelfde functies als ieder andere willekeurige smartphone, maar dan met minder krachtige specificaties en voor een veel lagere prijs. Een budget toestel kost niet meer dan € 200,-. Het leven is al duur genoeg, dus waarom zou je te veel voor een telefoon betalen? Fabrikanten als Samsung, Huawei, Honor, Motorola en LG spelen handig in op alle mogelijke geïnteresseerden en bieden voor ieder wat wils. De meeste fabrikanten hebben dan ook een uitgebreid assortiment aan voordelige budget smartphones.

Wil je weten welke budget smartphone je het beste kunt kopen? Wij hebben een uitgebreid overzicht gemaakt van de 5 beste goedkope telefoons van dit moment. We werken deze lijst regelmatig bij zodat hij altijd actueel is.

Dit is de top 5 beste low-budget smartphones

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. Samsung Galaxy J6 (2018)

Samsung Galaxy J6

De aantrekkelijkste keuze is de Samsung Galaxy J6 uit 2018. Het toestel is gemaakt door de nummer één smartphone maker in de wereld, Samsung. Tegenwoordig kun je het toestel al kopen voor nog geen 160 euro.

De voordelige Samsung Galaxy J6 beschikt over prima specificaties voor een ontzettend lage prijs. Het toestel heeft een erg mooi beeldscherm voor deze prijsklasse. Het 5,6 inch Super-AMOLED scherm heeft een resolutie van 1480 x 720 pixels. Een zuinige 1,6 GHz octa core processor is de krachtbron en krijgt 3 GB aan werkgeheugen. Je hebt 32 GB opslagcapaciteit en mocht je meer nodig hebben is er een mogelijkheid voor een mircoSD kaart. De grote 3.000 mAh accu in combinatie met de zuinig processor geven je een lange gebruiksduur. Het is een dual SIM toestel en dat is een functies die je niet vaak terug ziet in dit segment. De Samsung Galaxy J6 is een voordelige budget telefoon met een stel goede camera’s.

2. Huawei Y7 2018

Huawei Y7 2018

Voor nog geen 200 euro koop je de Huawei Y7 2018. Het voordeel van deze Chinese smartphone is nog meer geheugen en een degelijke 13 megapixel camera met phase detection autofocus. De budget Huawei Y7  heeft een zuinige 1.4 GHz Snapdragon 430 octa core processor van Qualcomm en 2 GB aan werkgeheugen. Huawei levert 16 GB aan opslag en de smartphone heeft een degelijke 3.000 mAh accu. Een flinke accu voor een toestel met een 5,99 inch beeldscherm. Dankzij de zuinige specificaties zal je het goedkope toestel veel minder vaak opladen dan je vroeger gewend was.

Deze smartphone heeft een simpel en degelijk ontwerp en behoort tot één van de beste keuzes in dit segment. Je maakt selfies met de 8 megapixel camera aan de voorkant. De Huawei Y7 2018 is een groot en compleet toestel voor een lage prijs.

3. Motorola Moto E5

Motorola Moto E5

Een van de aantrekkelijkste smartphones in dit segment is de Motorola Moto E5. De nieuwe smartphone bevindt zich in de top van deze prijsklasse en dat zie je direct terug in de specificaties. De herkenbare smartphone met hippe Batwing logo heeft uitstekende specificaties bij een voordelige prijs.

Deze Motorola wordt aangedreven door de Snapdragon 425 processor van Qualcomm. Het is een zuinige en degelijke 1,4 GHz octa core processor. Motorola heeft de smartphone uitgerust met 2 GB werkgeheugen en 16 GB aan opslagcapaciteit. Hiermee kun je al bijna iedere app of game draaien zonder problemen. De zuinige processor krijgt stroom uit een flinke 4.000 mAh accu die je ook nog eens snel kunt opladen. Aan de achterkant prijkt een flinke cameraheuvel met een 13 megapixel camera voorzien van luxe cameratechnieken. Selfies maak je met de 5 megapixel selfie camera aan de voorkant met eigen LED flitser. De Motorola Moto E5 geeft je een hoge kwaliteit en snelheid voor een zeer scherpe prijs van nog geen € 150,-.

4. Alcatel 3C

Alcatel 3C

Een merk dat je misschien nog niet zo vaak heb gehoord bij smartphones is Alcatel. De fabrikant maakt al vele jaren smartphones en is met name groot in de ontwikkeling van budget telefoons.

De Alcatel 3C is één van de beste budget smartphones van dit moment. Het toestel kost ongeveer 100 euro en daarvoor haal je een complete smartphone in huis. De smartphone beschikt over een modern 6 inch HD+ beeldscherm met extra slanke randen rondom dit beeldscherm. Hierdoor is de telefoon compact ondanks het grote beeldscherm. De krachtbron van deze Alcatel is een zuinige MediaTek processor en 1 GB aan werkgeheugen. Je hebt zo voldoende power voor de basis apps. De goedkope Alcatel 3C heeft daarnaast 16 GB aan opslagruimte waarmee je meer dan voldoende ruimte krijgt voor gemiddeld gebruik. Aan de achterkant zie je de 8 megapixel camera met autofocus en een LED flitser. Selfies maak je ook in donkere locaties met de 5 megapixel selfie camera dankzij een LED. Het 4G toestel heeft een 3.000 mAh accu en dankzij de zuinige specificaties haal je een uitstekende gebruiksduur.

5. Nokia 1

Nokia 1

De meest goedkope 4G smartphone in deze lijst is de Nokia 1. Het toestel werd tijdens het Mobile World Congress 2018 in Barcelona gelanceerd en is één van de eerste smartphones met Android Go. Dit speciale besturingssysteem is gemaakt voor toestellen met budget specs en is veel lichter gemaakt. De Nokia 1 beschikt over lichte specificaties. Dit hippe en kleine toestel is bedoelt als eerste telefoon of voor mensen die vooral bellen. Het 4,5 inch beeldscherm biedt prima kleuren en je kunt er Youtube filmpjes op kijken. Binnen de kunststof behuizing vind je een 1,1 MediaTek processor met 1 GB aan werkgeheugen. De Finse telefoon heeft een bescheiden 5 megapixel hoofdcamera en selfies maak je met de 2 megapixel camera.

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 10 januari 2019