Beste camera smartphones

Kan je de tijd nog herinneren dat je op zoek ging naar een nieuwe digitale camera? Tegenwoordig is dat niet meer nodig. De meeste smartphones hebben al een geweldige camera aan boord. Maar ja, hoe weet je welke smartphone de beste camera aan boord heeft? Er zijn zoveel verschillende modellen. Daarnaast zegt de hoeveelheid megapixels al lang niet meer zo veel over de kwaliteit van de camera. De software, diafragma, twee of een camera en de lens zijn minstens net zo belangrijk. Voor wie op zoek is naar een goede smartphone en ook nog eens een smartphone met goede camera-functies wil, die is op deze pagina op het juiste adres.

In deze top 5 geven wij graag enkele adviezen over welke smartphones op dit moment de beste camera aan boord hebben. We werken deze lijst regelmatig bij zodat je altijd een actuele lijst van de 5 beste camera telefoons ziet staan.

Dit is de top 5 populairste camera smartphones van dit moment

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro

Nadat Huawei in 2018 de eerste drievoudige hoofdcamera presenteerde gaat het Chinese merk dit in 2019 een stap verder. De Huawei P30 Pro is zelfs uitgerust met vier Leica hoofdcamera’s. De premium smartphone is daarmee de meest veelzijdige en allerbeste camera telefoon van dit moment. De Huawei P30 Pro maakt de compact camera voor goed overbodig. Het krachtige vlaggenschip verzorgt zelfs een 50x zoom en daarmee eindigt het grootste voordeel van de compact camera. De Huawei P30 Pro heeft een schitterend 6,5 inch OLED beeldscherm dat zich rondom de waterdichte behuizing vouwt. In de druppelvormige notch van het scherm ligt een flinke 32 megapixel selfie camera. Hiermee schiet je prachtige selfie foto’s. Onder het scherm is de vingerafdrukscanner geplaatst. De krachtige smartphone wordt aangedreven door de Kirin 980 processor met tot 8 GB aan werkgeheugen maximaal 512 GB opslag.

Aan de achterkant vind je wel vier Leica camera’s. De 40 megapixel hoofdcamera is flink verbeterd ten opzichte van de Mate 20 Pro. De lens vangt nog meer licht en heeft hoger f/1.6 diafragma. Je krijgt extra veel in beeld met de 20 megapixel breedhoeklens en dankzij de geavanceerde 8 megapixel tele camera haal je alles tot 50x dichterbij. De Huawei P30 Pro biedt 5x optische zoom. De vierde Time of Flight camera zorgt voor prachtige diepte effecten zoals het bokeh effect. Kortom de Huawei P30 Pro is een van de meest veelzijdige camera smartphones van dit moment.

2. OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro

OnePlus is een  nieuwkomer in de top van camera smartphones. Met de OnePlus 7 Pro behoort het merk in 2019 eindelijk tot de absolute top van camera telefoons. De OnePlus  7 Pro is uitgerust met een stel uitmuntende camera’s. Het trio aan de achterkant bestaat uit een 48 megapixel camera met 8 megapixel telelens en 16 megapixel breedhoek camera. Voor haarscherpe foto’s worden de primaire camera en telecamera optisch gestabiliseerd. Je kunt dan ook prachtige foto’s maken met deze krachtige camera telefoon. Voor selfies maakt de OnePlus 7 Pro gebruik van een moderne pop-up camera. De 16 megapixel front camera komt automatisch uit de behuizing naar boven als je een selfie wilt maken.

De OnePlus 7 Pro heeft krachtige specificaties tegen een aantrekkelijke prijs. Het vlaggenschip is uitgerust met een haarscherp 6,67 inch AMOLED beeldscherm met hoge resolutie en extra snelle ververs snelheid. Je foto’s worden prachtig getoond op dit mooie beeldscherm. De krachtbron van het voordelige toestel is een Snapdragon 855 processor van Qualcomm. Dat is een krachtige octa core processor met acht kernen maximaal op 2,84 GHz geklokt. Je kunt kiezen uit 6 GB, 8 GB of 12 GB aan werkgeheugen met respectievelijk 128 GB en 256 GB opslagruimte. Dankzij de flinke 4.000 mAh accu kun je dagenlang vooruit zonder opladen. Je mist dan ook geen enkel fotomoment meer met de OnePlus 7 Pro.

3. Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung Galaxy S10 Plus

De Samsung Galaxy S10 is met recht een van de allerbeste camera smartphones op dit moment. Het grote vlaggenschip heeft een compleet nieuw ontwerp en is veel krachtiger dan zijn voorganger. De nieuwste generatie Samsung Galaxy telefoons is op alle fronten verbeterd. Het nieuwe vlaggenschip beschikt over meer geheugen en meer camera’s dan ooit. De krachtpatser heeft een groot 6,4 inch WQHD+ Super AMOLED beeldscherm met een ovaal gat. In dat gat zitten twee selfie camera’s verwerkt. Het schitterende beeldscherm neemt op deze manier bijna 90 procent van de volledige voorkant in. De behuizing is voorzien van een edge aan de voor- en achterkant. Het mooie beeldscherm lijkt daardoor om de hele telefoon heen te vouwen. Zoals je inmiddels mag verwachten van een luxe vlaggenschip is de behuizing waterdicht, IP68.

De krachtbron van de luxe Samsung Galaxy S10 Plus is de Exynos 9820 processor van Samsung. Het is een van de snelste Android processors van dit moment en daarbij krijg je 8 tot wel 12 GB aan werkgeheugen. Draai je de Galaxy S10 Plus om dan kijk je naar drie van beste smartphone camera’s van 2019. Het drietal bestaat uit twee 12 megapixel camera’s en een nieuwe 16 megapixel breedhoek camera. Je kunt niet alleen inzoomen tot 2x. Dankzij de breedhoek camera krijg je extra veel in beeld. Net zoals vorig jaar is primaire camera bijzonder vanwege de dubbele diafragma van f/1.5 en f/2.4. De Samsung Galaxy S10 Plus maakt dan ook schitterende foto’s in donkere locaties en in locaties met veel licht. De Samsung Galaxy S10 Plus is een allround smartphone en beschikt over de beste smartphone camera van dit moment.

4. Apple iPhone XS

iPhone XS

De iPhone XS is de nieuwste en krachtigste iPhone ooit. Het premium vlaggenschip beschikt over twee uitstekende hoofdcamera’s. Het duo is op alle fronten verbeterd. Dankzij de dubbele hoofdcamera’s kun je tot wel 10x inzoomen en blijven beelden haar scherp. Het Apple toestel maakt prachtige foto’s met levensechte kleuren. Achter de twee 12 megapixel camera’s zit een zeer krachtige A12 processor zodat beelden razend snel worden verwerkt tot de mooiste foto’s.

Zowel de primaire hoofdcamera als telelens van de Amerikaanse smartphone zijn optisch gestabiliseerd en beide hoofdcamera’s werken met phase detection autofocus. De quad LED flitser van de hoofdcamera licht donkere locaties bij voor de mooiste foto’s. De iPhone XS is een zeer compleet toestel en je kunt de glazen smartphone zelfs draadloos opladen. Het toestel bevindt zich in de absolute top drie van camera smartphones van dit moment.

5. Honor View 20

Honor View 20

Al jaren behoren de voordelige vlaggenschepen van Honor tot de beste binnen het budget segment. Het dochtermerk van Huawei is ook in Nederland steeds bekender aan het worden. Honor telefoons kenmerken zich door razend snelle specificaties en degelijke camera’s. Met de Honor View 20 gaat het merk een flinke stap verder. Het budget vlaggenschip met dezelfde prijs als de OnePlus 6T beschikt namelijk over een indrukwekkende 48 megapixel Sony camera. Hoewel meer pixels niet per definitie beter is, zijn de foto’s van deze krachtpatser ongelofelijk gedetailleerd.

De Honor View 20 is een zeer geavanceerd budget vlaggenschip met een moderne en opvallende behuizing. Het schitterende toestel heeft een glazen ontwerp met V vormige afwerking. De krachtbron is de snelle Kirin 980 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Daarmee heeft dit toestel een geweldige rekenkracht en fotoverwerking. In het moderne 6,4 inch beeldscherm is een gat gemaakt voor de 25 megapixel selfie camera. De hoofdcamera’s bestaan uit een 48 megapixel Sony camera in combinatie met Time of Flight (ToF) camera. Hiermee schiet je prachtige foto’s met meer details dan je bij de concurrentie ziet. Het camera menu is uitgebreid en net zoals de dure vlaggenschepen uit 2018 kun je ook met dit voordelige toestel de wereld vertragen. De Honor View 20 filmt ook slow motion beelden bij 960 frames per seconde. Kortom een uitstekende camera telefoon met een zacht prijsje.

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 24 mei 2019