Beste gaming smartphones

Games worden steeds vaker en meer via de smartphone gespeeld. Spellen zien er tegenwoordig super mooi uit en de beeldschermen worden met het jaar groter en scherper. Een stijgende trend in beeldscherm grootte die in de komende jaren zal doorzetten. Jongens, meisjes, mannen en ook vrouwen spelen spellen op hun smartphone. Denk aan Candy Crush, Fortnight, Asphalt 8 Airborne tot de augmented reality Pokémon Go. Welke smartphone is de beste game telefoon in omloop en welke toestellen hebben de beste prijs kwaliteitsverhouding.

Afgelopen tijd zijn er enkele super snelle toestellen uitgekomen die ideaal zijn voor gameplay. Merken als Samsung, Sony en Motorola hebben uitstekende smartphones voor spellen. Ook voor diegene met een kleiner budget zijn er al uitstekende toestellen voor de zwaarste games. Hier vind je een overzicht van de top 5 gaming smartphones op Telefoonabonnement.nl.

Dit is de top 5 populairste gaming smartphones

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. Samsung Galaxy S10 Plus gaming smartphone

Een van de allerbeste gaming smartphones is de Samsung Galaxy S10 Plus. De krachtige Samsung telefoon is uitgerust met extra koeling voor de processor en dit toestel heeft een mega 6,4 inch WQHD beeldscherm. Het nieuwe vlaggenschip lijkt gemaakt om spellen mee te spelen want het spelen van spellen op deze Samsung Galaxy S10 Plus is een waar genot. Al moet je daarvoor wel een behoorlijk bedrag neertellen. De razend snelle Exynos 9820 processor zorgt voor een vloeide gaming ervaring. De krachtige Android processor wordt geholpen door 8 GB tot 12 GB RAM en daarmee is dit vlaggenschip super snel. Je kunt een enorm aantal games moeiteloos opslaan dankzij de flinke hoeveelheid aan opslag: 128 GB tot 1 TB. Games zien er prachtig uit op het heldere Super AMOLED beeldscherm met resolutie van 1440 x 3040 pixels en grotere 19:9 beeldverhouding.

De Samsung beschikt over een speciale Game Launcher. Als je die activeert worden notificaties niet meer getoond tijdens gaming. Naast de ultieme gaming smartphone is de Samsung Galaxy S10 Plus een van de beste camera smartphones van dit moment. Met de twee selfie camera’s midden in het scherm maak je schitterende selfie foto’s. De drie krachtige camera’s aan de achterkant verzorgt de mooiste foto’s in werkelijke iedere situatie. Deze gaming telefoon is waterdicht en razend snel.

Samsung Galaxy S10 Plus

2. OnePlus 7 Pro gaming telefoon

Misschien wel het beste gaming vlaggenschip van dit moment is de voordelige OnePlus 7 Pro. Het topmodel van OnePlus is splinternieuw. De gaming smartphone beschikt over de krachtigste Android processor, een enorm 90 Hz AMOLED beeldscherm en meer geheugen dan bijna alle andere gaming telefoons. De OnePlus 7 Pro heeft een gaaf ontwerp en het schitterende 6,67 inch AMOLED beeldscherm neemt bijna 90 procent in van de voorkant. Het mooie scherm heeft een extra hoge ververs snelheid van 90 Hz en dat is voor gamers wel zo prettig. Voor de ultieme gaming ervaring is zelfs de bovenste rand voor de selfie camera is verwijderd. De front camera ligt in de behuizing en komt automatisch naar boven als je een selfie wilt schieten. Tijdens het gamen lijkt het daarom alsof je game zich op de volledige voorkant af speelt. Onder het scherm ligt een luxe vingerafdrukscanner.

De krachtige OnePlus 7 Pro gaming telefoon beschikt over de snelle Snapdragon 855 processor van Qualcomm en je kunt daar tot 12 GB aan werkgeheugen bij krijgen. Hiermee kent de OnePlus 7 Pro bijna geen gelijke in snelheid. Er is 128 GB aan opslagruimte of 256 GB en dat is meer dan voldoende voor een flink aantal games. Het voordelige vlaggenschip behoort ook nog tot de top van de camera telefoons. Aan de achterkant van de OnePlus 7 Pro vind je drie krachtige hoofdcamera’s. Het drietal bestaat uit een 48 megapixel camera met 16 megapixel breedhoek camera en 8 megapixel telelens. Zoek je de ultieme gaming telefoon en camera smartphone in een dan kun je niet om de OnePlus 7 Pro heen.

OnePlus 7 Pro

3. Apple iPhone 11 Pro Max als gaming telefoon

De ultieme iOS game machine is natuurlijk de Apple iPhone 11 Pro Max. Het premium vlaggenschip  heeft een indrukwekkend mooi 6,5 inch RETINA beeldscherm. De AMOLED technologie achter dit scherm zorgt ervoor dat games haarscherp worden weergegeven met nog meer kleur. De Apple iPhone 11 Pro Max is voorzien van de snelste processor in 2019. Voor gaming is de Apple telefoon zeer geschikt. Games starten niet alleen super snel op, je kunt er verschillende tegelijkertijd draaien zonder enige problemen. Daarnaast beschikt de iPhone over een speciale 3D camera waarmee je zelfs 3D (augmented reality) games kunt spelen. Spellen die je speelt draaien soepel en zien er prachtig uit.

De iPhone 11 Pro Max beschikt over de verbeterde A13 Bionic processor. De rappe processor heeft  4 GB aan werkgeheugen en ruim keuze in opslaghoeveelheid. Dankzij slimme technieken is de accuduur verbeterd. Je kunt nog lager gamen met de nieuwe Apple. Naast een uitstekende gaming telefoon is de iPhone een geweldige camera telefoon. Aan de voorkant vind je een vernieuwde selfie camera en aan de achterkant wel drie hoofdcamera’s. Je maakt hiermee de mooiste foto’s in iedere situatie. De Apple iPhone 11 Pro Max is de ultieme iOS gaming smartphone en slimme keuze voor de smartphone gamer.

iPhone 11 Pro Max

4. Huawei P30 Pro gaming smartphone

Ook de nummer drie smartphone fabrikant heeft een uitstekende gaming telefoon. Deze Huawei telefoon combineert krachtige specificaties voor gaming met de beste camera’s van Leica. De Huawei P30 Pro is uitgerust met een haarscherp 6,47 inch beeldscherm. Het AMOLED beeldscherm ondersteunt DCI-P3
en HDR10. Games zien er prachtig uit op het mooie scherm. Spellen draaien soepel dankzij de snelle Kirin 980 processor van Huawei. De snelle processor wordt bijgestaan met 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB of 256 GB aan opslagruimte. Dankzij de slimme kunstmatige intelligentie draait de Huawei telefoon lekker soepel en gebruikt het toestel minder energie. De flinke 4.200 mAh accu zorgt voor een uitstekende accuduur en dat is bij gaming wel zo prettig. De accu is in rap tempo weer volledig opgeladen.

Naast een uitstekende gaming telefoon is de Huawei P30 Pro misschien wel de beste camera telefoon in 2019. Het vlaggenschip is uitgerust met vier krachtige Leica camera’s waarmee je werkelijk de mooiste foto’s maakt in iedere situatie. In het donker maak je zelfs haarscherpe en duidelijke foto’s. De P30 Pro kan tot wel 50x inzoomen zodat je bijna bij je buren naar binnen kunt kijken. Kortom de Huawei P30 Pro is een allround telefoon en een goede gaming smartphone.

Huawei P30 Pro

5. Xiaomi Mi 9 gaming smartphone

Ook voor diegene met een beperkt budget is er een ultieme gaming telefoon, de Xiaomi Mi 9. Naast de speciale Black Shark gaming telefoon van Xiaomi is dit een van de beste telefoons voor het spelen van spellen. Het voordelige vlaggenschip is rijk uitgerust en beschikt over een stel uitmuntende camera’s, Dit alles tik je voor nog geen 450 euro op de kop. De Xiaomi Mi 9 is geschikt als gaming telefoon omdat het toestel wordt aangedreven door de krachtige Snapdragon 855 met lekker veel werkgeheugen. Je krijgt 128 GB aan opslagruimte en dat is voldoende voor een flinke hoeveelheid aan games. Deze combinatie zorgt voor een vloeiende gaming ervaring. Spellen die je speelt op deze telefoon zien er prachtig uit dankzij het mooie 6,39 inch aMOLED beeldscherm.

Naast de ultieme budget gaming telefoon is de Xiaomi Mi 9 ook een zeer goede camera smartphone. De drievoudige hoofdcamera van dit toestel verzorgt haarscherpe foto’s. Je maakt detailrijke foto’s met de 48 megapixel hoofdcamera, zoomt in met de 12 megapixel telelens en krijgt extra veel in beeld met de 16 megapixel breedhoek camera. Dankzij razend snelle autofocus mis je geen moment meer. De gaming telefoon heeft 3.300 mAh accu en draait op Android 9 Pie. Sluit je een Xiaomi Mi 9 abonnement af dan kun je prima mee met je gaming maten zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen.

Xiaomi Mi 9

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 28 oktober 2019