Beste smartphones met groot beeldscherm

Vandaag de dag worden er steeds meer smartphones met grote schermen op de markt gebracht. Een smartphone met een beeldscherm groter dan 5,5 inch is tegenwoordig niet meer vreemd. Wil je een smartphone kopen met een groter beeldscherm dan 6 inch? Er zijn tegenwoordig zelfs mobiele telefoons met beeldscherm tot 7,2 inch. Vroeger werden deze telefoons nog phablets genoemd. Maar eigenlijk is een phablet gewoon een smartphone, maar dan met een heel groot scherm. Dit zijn de top vijf smartphones met groot beeldscherm.

Ben jij op zoek naar een smartphone met een groot schermformaat en wil je graag weten welk toestel je het beste kunt kopen? Vaak hebben deze telefoons nog een groot voordeel, een flinke accu. Ondanks het grote beeldscherm hebben ze vaak een lange accuduur. Tegenwoordig gaan grote beeldschermen samen met een compacte behuizing zodat de telefoon helemaal niet zo groot meer is. Wij hebben de 5 beste telefoons met mega beeldscherm op een rij gezet. We werken dit overzicht regelmatig bij zodat de lijst altijd actueel is.

Dit is de top 5 populairste smartphones met groot scherm

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

Nr 1. telefoon met groot beeldscherm: iPhone 11 Pro Max

iPhone 11 Pro Max

De iPhone 11 Pro Max is de snelste smartphone van 2019. Het nieuwe Apple vlaggenschip heeft een schitterend  6,5 inch Retina beeldscherm. Dit OLED beeldscherm heeft een hoge resolutie van 2.688 bij 1.242 pixels en dat resulteert in een goede pixeldichtheid van 458 ppi. De Apple iPhone 11 Pro Max heeft de aller krachtigste processor van het moment, de A13 Bionic processor. Deze razend snelle processor wordt geholpen door 4 GB  werkgeheugen. Als je de Apple koopt kun je kiezen uit 64 GB, 256 GB of 512 GB opslagruimte. De krachtige Apple telefoon heeft een flinke notch in het beeldscherm. Hierin vind je de selfie camera met Face ID sensoren. Je maakt hiermee schitterende selfie foto’s. Het toestel is rijk uitgerust en beschikt over drie hoofdcamera’s. De cameraheuvel herbergt drie 12 megapixel camera’s. Je kunt inzoomen tot 10x of juist je onderwerp dichterbij halen met de breedhoek camera.

De krachtige Apple is een high end smartphone en met een flink prijskaartje. Daarvoor krijg je wel een van de beste camera telefoons in de markt met een lekker groot beeldscherm. De nieuwe Apple telefoon is bestand tegen water tot 4 meter diepte (IP68 certificering). De hippe iPhone 11 Pro Max is wat ons betreft de ultieme phablet van vandaag de dag.

2. Samsung Galaxy Note 10 Plus

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Jaarlijks lanceert Samsung ook een stel phablets. De best verkopende smartphone fabrikant in de wereld kan natuurlijk niet missen in deze lijst. Een van de meest complete phablets in de smartphone markt is de Samsung Galaxy Note 10 Plus. Het vlaggenschip werd eind 2019 gepresenteerd en is krachtiger dan ooit. De Note 10+ is uitgerust met meer camera’s dan welke andere Note telefoon. Het grote toestel heeft daarnaast een schitterend mooi 6,8 inch beeldscherm. De behuizing van de Note is relatief compact door ultra slanke randen. De selfie camera ligt zelfs midden in het haarscherpe 6,8 inch beeldscherm. Het scherm heeft een hoge resolutie van 3040 x 1440 pixels. In een gaatje midden in het scherm vind je de 10 megapixel selfie camera.

De Nederlandse Samsung Galaxy Note 10 Plus  wordt aangedreven door een krachtige Exynos 9825 processor. Je krijgt 12 GB aan werkgeheugen en 512 GB aan opslagruimte. Daarmee is dit vlaggenschip een van de snelste telefoons in de smartphone markt. Door het grote scherm en de krachtige processor is de zakelijke telefoon zeer geschikt voor gaming. Binnen de waterdichte behuizing vind je de traditionele S pen. Je kunt de pen eenvoudig verbinden met Bluetooth aan je Note zodat je van een afstandje foto’s kunt maken. Aan de achterkant van het vlaggenschip vind je wel vier camera’s. Het viertal bestaat uit een krachtige 12 megapixel camera in combinatie met 12 megapixel telelens, 16 megapixel breedhoek lens en Time of flight sensor. Een grote 4.300 mAh accu verzorgt een uitstekende accuduur en dankzij Reverse Qi draadloos laden kun je zelfs je vriend met een iPhone 11 Pro aan stroom helpen.

3. Huawei Mate 20 X

Huawei Mate 20 X

Huawei is het nummer drie merk in de wereld. De premium Huawei telefoons kenmerken zich door grote accu’s en uitstekende camera’s. Zoek je de smartphone in Nederland met het allergrootste beeldscherm? Dan eindig je bij deze Huawei Mate 20 X. Het is een krachtige vlaggenschip met gigantisch 7,2 inch beeldscherm. De ultieme gaming telefoon heeft een geweldig groot beeldscherm met druppelvormige notch. De randen rondom het scherm zijn slank. De achterkant van de grote telefoon valt op vanwege de vierkante cameraheuvel in het midden. Hier vind je drie krachtige Leica camera’s. Het drietal bestaat uit een 40 megapixel camera in combinatie met 20 megapixel breedhoek camera en 8 megapixel telelens.

De krachtbron van de Huawei Mate 20 X is de snelle Kirin 970 processor van Huawei. De processor heeft 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB opslagruimte. Met de Huawei Mate 20 X heb je bijna een tablet in je handen. Het is een premium telefoon met gigantisch groot beeldscherm.

4. OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro

Met de OnePlus 7 Pro koop je een krachtig budget vlaggenschip met immens beeldscherm. De krachtige OnePlus telefoon is uitgerust met een mega 6,67 inch AMOLED beeldscherm. Het scherm neemt de volledige voorkant in. De ruimte voor de selfie camera is zelfs opgeofferd. Deze camera bevind zich in de behuizing. Een ander voordeel van de goedkope OnePlus telefoon is het 90 Hz beeldscherm. Door de hogere ververs snelheid is dit toestel zeer geschikt voor gaming. De OnePlus 7 Pro is uitgerust met een 16 megapixel pop-up selfie camera. Wanneer je een foto maakt komt de camera naar boven.

Het goedkope vlaggenschip is ideaal voor gamers. De krachtbron is een Snapdragon 855 processor met 8 GB tot 12 GB aan werkgeheugen. Extra koeling zorgt ervoor dat je langer kunt gamen dan met andere telefoons. Daartoe heeft deze telefoon ook nog een grote 4.000 mAh accu met Warp Charge. Aan de achterkant vind je drie krachtige hoofdcamera’s. Hiermee maak je schitterende foto’s. De OnePlus 7 Pro is een slimme keuze als je een telefoon met groot beeldscherm wilt kopen.

5. Nokia 7.2

Nokia 7.2

Een reus uit het middensegment is de Nokia 7.2. De moderne Finse phablet heeft een lekker groot 6,3 inch Full HD+ beeldscherm met notch. In de notch van het mooie beeldscherm vind je een krachtige 20 megapixel selfie camera. De behuizing van het toestel is modern vormgegeven. Aan de achterkant vind je een herkenbare ronde cameraheuvel. Hierin tref je drie uitstekende camera’s met Carl Zeiss lenzen. De Europese smartphone draait op de krachtige Snapdragon 660 processor. Deze Snapdragon heeft 6 GB aan werkgeheugen en er is 128 GB aan opslagruimte. Games zijn geen enkel probleem en ook de zwaarste apps draaien soepel. De grote telefoon heeft een nette 3.500 mAh accu met uitstekende accuduur.

Nokia staat bekend om de krachtige camera’s. De Nokia 7.2 is uitgerust met een flinke selfie camera met Carl Zeiss optics. Aan de achterkant vind je drie camera’s met Carl Zeiss optisch. Het drietal bestaat uit een 48 megapixel camera in combinatie met 8 megapixel breedhoek lens en 5 megapixel diepte camera. De foto’s die je maakt met de Nokia 7.2 zien er prachtig uit op het grote 6,3 inch beeldscherm. De Finse telefoon draait op Android One en is razend snel voorzien van de laatste updates.

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 28 oktober 2019.