Beste smartphones met groot beeldscherm

Vandaag de dag worden er steeds meer smartphones met grote schermen op de markt gebracht. Een smartphone met een beeldscherm groter dan 5 inch is tegenwoordig niet meer vreemd. Wil je een smartphone kopen met een groter beeldscherm dan 5 inch? Een mobiele telefoon met een 5,5 of zelfs 6 inch beeldscherm, dan worden deze toestellen ook wel phablets genoemd. Eigenlijk is een phablet gewoon een smartphone, maar dan met een heel groot scherm. Het scherm moet echter wel kleiner zijn dan 7 inch, want vanaf 7 inch noemen we het een tablet.

Ben jij op zoek naar een smartphone met een groot schermformaat en wil je graag weten welk toestel je het beste kunt kopen? Wij hebben de 5 beste phablets van dit moment voor je op een rij gezet. We werken dit overzicht regelmatig bij zodat de lijst altijd actueel is.

Dit is de top 5 populairste smartphones met groot scherm

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. iPhone XS Max

iPhone XS Max

De iPhone XS Max is de snelste smartphone van dit moment. De nieuwste iPhone heeft een groot 6,5 inch AMOLED beeldscherm. Het beeldscherm heeft een resolutie van 2.688 bij 1.242 pixels en een pixeldichtheid van 458 ppi. De Apple iPhone XS Max heeft de krachtigste processor van deze tijd, een A12 Bionic processor. De A11 processor wordt bijgestaan door 4 GB aan werkgeheugen en je kunt kiezen uit 64 GB, 256 GB of 512 GB aan opslag. Naast het prachtige AMOLED beeldscherm blinkt het toestel uit in foto capaciteiten. Aan de achterkant vind je twee 12 megapixel camera’s die optisch gestabiliseerd zijn. Je kunt hiermee tot 2x optisch inzoomen zonder verlies van kwaliteit. Je maakt de mooiste portret foto’s en kunt prachtige bokeh effecten creëren.

De krachtige Apple is een high end smartphone en heeft een flink prijskaartje. De telefoon is voorzien van high end specificaties en is bestand tegen water (IP68 certificering). De hippe iPhone XS Max is wat ons betreft de ultieme phablet van vandaag de dag.

2. Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung Galaxy S10 Plus

Jaarlijks lanceert Samsung ook een stel phablets. Het nummer één smartphone merk in de wereld kan natuurlijk niet missen in deze lijst. Een van de meest complete phablets in de smartphone markt is de Samsung Galaxy S10 Plus. Het vlaggenschip van begin 2019 is krachtiger dan ooit en heeft meer camera’s dan alle voorgangers. Het toestel is zelfs groter dan zijn voorganger de Galaxy S9 Plus. Het nieuwe toestel heeft een prachtig mooi 6,4 inch WQHD+ AMOLED beeldscherm dat zich rondom de behuizing lijkt te vouwen. De randen langs het beeldscherm zijn tot het minimum beperkt en daardoor is deze flinke telefoon helemaal niet zo groot als je denkt bij een 6,4 inch beeldscherm. Achter het schitterende beeldscherm is de vingerafdrukscanner verwerkt en in het beeldscherm zie je een ovale uitsparing voor de dual selfie camera’s.

De Nederlandse Samsung Galaxy S10 Plus  wordt aangedreven door een krachtige Exynos 9820 processor met 8 GB werkgeheugen tot 12 GB. Dit is een zeer krachtige combinatie waarmee je nog jaren vooruit kunt. Aan de voorkant vind je de verbeterde 10 megapixel selfie camera in combinatie met 8 megapixel breedhoek camera. De premium camera telefoon is uitgerust met drie hoofdcamera’s. Je krijgt twee 12 megapixel camera’s waarvan eentje zelfs een dual diafragma heeft van f/1.5 en f/2.4. Daarnaast ligt de derde lens een breedhoeklens. Hiermee krijg je lekker veel in beeld en de camera is perfect voor stadsgezichten. De Samsung Galaxy S10 Plus is waterdicht IP68 en het prachtige grote beeldscherm wordt beschermd door sterk Gorilla Glass 6.

3. Huawei P Smart+

Huawei P Smart Plus

De nieuwste mid-range Huawei telefoon in Nederland is de Huawei P Smart+. Dit is een flink toestel dat uitgerust is met twee hoofdcamera’s en ook twee selfie camera’s. De krachtige smartphone wordt aangedreven door de nieuwe Kirin 710 processor met 4 GB aan werkgeheugen en er is 64 GB opslagruimte. Het is een razend snelle telefoon met lekker groot 6,3 inch Full HD+ beeldscherm. Dankzij dat grote scherp en snelle processor is de telefoon ideaal voor games. Ook apps draaien vloeiend. Het camera duo aan de achterkant bestaat uit een 16 megapixel camera met 2 megapixel lens en beschikt over phase detection autofocus met een dual tone LED flitser. Met het duo aan de voorkant maak je prachtige bokeh selfies.

De Huawei P Smart Plus is een zeer complete phablet voor een aantrekkelijke prijs. Je zal nog jaren plezier hebben van deze moderne smartphone en voor selfie liefhebbers is dit toestel een must.

4. Nokia 8 2018

Nokia 8 2018

Een andere reus uit het middensegment is de Nokia 8 2018. De Finse phablet heeft een groot 6,18 inch Full HD+ beeldscherm met notch in een herkenbare Nokia behuizing. De smartphone draait op een de meest krachtige processors van het middensegment, de Snapdragon 710. Deze Snapdragon heeft 4 GB aan werkgeheugen en er is 64 GB aan opslagruimte. De accuduur is goed dankzij de 3.500 mAh accu. Voor de camera’s heeft het merk uit Finland samengewerkt met Carl Zeiss. Je krijgt daardoor een stel goede Zeiss hoofdcamera’s die flink zijn verbetert ten opzichte van de Nokia 7 Plus camera telefoon. De 20 megapixel selfie camera verzorgt prachtige portret selfies. Het besturingssysteem van de Nokia 8 2018 is Android 9 Oreo uit het Android One programma.

5. Xiaomi Mi Max 3

Xiaomi Mi Max 3

De Xiaomi Mi Max 3 is misschien wel de smartphone met het grootste scherm beschikbaar in Nederland. Deze mid-range telefoon beschikt over de laatste technieken en een mega 6,9 inch Full HD+ beeldscherm. Dat scherm ligt in een behuizing die net zo groot is als zijn 6,4 inch voorganger. De randen rondom het grote scherm zijn namelijk tot een minimum beperkt. Draai je deze grote smartphone om dan zie je de dual hoofdcamera’s in een ovale cameraheuvel. Het tweetal bestaat uit een 12 megapixel camera in combinatie met 5 megapixel diepte lens. Je schiet hiermee de mooiste portret foto’s met het bokeh effect.

De Xiaomi Mi Max 3 is een snelle en zuinige telefoon met groot beeldscherm. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 636 processor met 4 GB aan werkgeheugen en er is voldoende ruimte voor games en films. Een groot pluspunt van deze telefoon is zijn uithoudingsvermogen. Dankzij de 5.500 mAh accu kun je maximaal vooruit met de Xiaomi Mi Max 3.

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 26 april 2019.