Beste onverwoestbare rough phones

Rough phones zijn vrijwel onverwoestbare smartphones. Ze hebben een zeer robuuste bouw en zijn regelmatig voorzien van rubber voor extra glip en bescherming. Het zijn ideale smartphones voor bouwvakker en ook hoveniers. De rough phones vind je geregeld in de horeca terug. Obers nemen orders op met deze ruige toestellen en zijn regelmatig dankbaar voor de waterdichtheid van de toestellen. Een pure rough phone is groot en lijkt wel een hoesje om zich heen te hebben. Er zijn ook een aantal premium toestellen die geweldig sterk en robuust zijn. Een paar kenmerken van deze mobiele telefoons zijn stof- en waterdichtheid en dus een hoge IPxx ( IP68 ) certificering.

De ruige telefoons in deze top 5 voldoen bijna allemaal aan de militaire standaard voor robuustheid, MIL-STD-810G. Bekijk hier onze toplijst van sterke smartphones die tegen een stootje kunnen.

Dit is de top 5 onverwoestbare rough phones

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. CAT S61

CAT S61

Een van de beste of misschien wel de allerbeste rough phones is natuurlijk de CAT S61. Het ruige toestel werd dit jaar gepresenteerd en volgt de succesvolle CAT S60 op. Het toestel is uitgerust met een FLIR infrarood/warmte camera en een geweldig apparaat voor loodgieters, monteurs en bouwvakkers. De ruige smartphone is vrijwel onverwoestbaar en heeft een opvallend uiterlijk. Het toestel is water en stof bestendig ( IP 68 ) tot wel 5 meter diepte voor 60 minuten. De CAT S61 voldoet aan de militaire standaard MIL-STD-810G en overleeft zelfs een val van 1,8 meter hoogte op beton. Aan de achterkant tref je een degelijke 13 megapixel camera met autofocus en daaronder de warmte camera van FLIR.

Een krachtige Snapdragon 630 processor met 4 GB is de krachtbron en er is 64 GB aan opslagruimte voor foto’s, apps en muziek. De Caterpiller rough phone CAT S61 is één van de beste bouw telefoons en zelfs te bedienen met handschoenen aan.

2. LG V40 ThinQ

LG V40 ThinQ

De LG V40 ThinQ combineert beauty en de beast. Het schitterende toestel is namelijk beestachtig sterk. Het premium toestel van de Koreaanse is waterdicht en kan tegen een stootje. Zoals eerdere LGv vlaggenschepen voldoet de V40 ThinQ aan de militaire MIL-STD-810G standaard en is IP68 gecertificeerd. Stof maar ook water tot 1,5 meter diepte hebben geen invloed op deze robuuste smartphone.

Naast de krachtige behuizing biedt de LG V40 ThinQ ook de laatste technische hoogstandjes. Dit vlaggenschip heeft een groot 6,4 inch OLED beeldscherm in een glazen behuizing. Het toestel is voorzien van wel vijf camera’s. Twee aan de voorkant en wel drie aan de achterkant. Hiermee schiet je werkelijk prachtige foto’s ook in onherbergzame gebieden. De luxe rough phone is een waar vlaggenschip. Als krachtbron vind je de snelle Snapdragon 845 processor met 6 GB aan werkgeheugen. Android 8.1 Oreo is het besturingssysteem en deze robuuste telefoon kun je Qi draadloos opladen.

3. CAT S41

CAT S41

Caterpillar staat synoniem voor de bouw en de smartphones van het merk zijn gemaakt voor de bouwwereld. Het zijn geweldig sterke apparaten in een robuuste behuizing die niet zomaar uit je klauwen glipt. De CAT S41 is een van de nieuwste telgen in de CAT Phones familie. Het is een krachtige en sterke smartphone voorzien van een snelle MediaTek P20 processor en 3 GB aan werkgeheugen. Deze processor uit het middensegment geeft meer dan genoeg werkkracht om alle apps en spellen aan te kunnen. Het toestel heeft een 5 inch beeldscherm die je ook met natte vingers of handschoenen kunt bedienen. Een ideale smartphone dus voor de bouw, tuiniers en hoveniers.

De smartphone is namelijk waterdicht tot 2 meter diepte voor 60 minuten en voldoet aan de militaire standaard voor robuustheid, MIL-STD-810G. Mocht de CAT S41 op beton vallen? Geen enkele probleem, want de smartphone overleeft een val tot 1,8 meter hoogte zonder gevolgen.

4. CAT S31

CAT S31

Een van de voordeligste rough phones is de CAT S31. Dit toestel is zeer robuust gemaakt en beschikt over nette specificaties en alle functies die je van een smartphone verwacht. Het 4,7 inch beeldscherm is helder en kun je met je handschoenen aan bedienen. De krachtbron is een zuinige Snapdragon 220 processor van Qualcomm. Daarmee heeft deze ruige smartphone genoeg snelheid voor de basis apps. Dankzij de enorme 4.000 mAh accu kun je uren lang bellen of over het internet surfen. De CAT S31 is een degelijke rough phone voor een zeer aantrekkelijke prijs.

5. Samsung Galaxy Xcover 4s

Samsung Galaxy Xcover 4s

Ook het grootste smartphone merk in de wereld maakt robuuste rough phones. De Samsung Galaxy Xcover 4S is een moderne outdoor telefoon met een sterke behuizing voorzien van extra grip. Het toestel heeft dezelfde look als zijn voorganger maar is op alle fronten flink verbeterd. Het mooie 5 inch beeldscherm is scherper en je kunt het bedienen met je handschoenen aan. De front camera is beter geworden en vooral de hoofdcamera maakt zichtbaar mooiere foto’s. Het is een krachtige 16 megapixel camera met groot f/1.7 diafragma en luxe autofocus. De behuizing voldoet aan de MIL STD 810G eisen is IP68 gecertificeerd. Water heeft tot 1,5 meter diepte geen invloed op de werking van de Xcover 4S.

De robuuste behuizing beschermt de snelle Exynos processor van de Samsung telefoon. Het toestel krijgt 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslagruimte en dat verzekert het soepel lopen van apps en games. De 4G telefoon is voorzien van een 2.800 mAh accu. Ga je op reis? Dan kun je de accu verwijderen en vervangen voor een vol exemplaar. Android 9 Pie is het besturingssysteem van deze robuuste telefoon. De Samsung Galaxy Xcover 4s is een aantrekkelijke rough phone.

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 5 november 2019