Beste smartphones met lange accuduur

Vroeger in de hoogtijdagen van Nokia maakte we ons nooit zorgen om de accuduur. De accu ging toen weken mee met één laadsessie. Maar buiten bellen en een berichtje versturen om kon je vrij weinig met je telefoon. Tegenwoordig is een smartphone meer dan alleen een apparaat om mee te bellen. Het is je persoonlijke zakcomputer met je volledige leven aan foto’s, video’s, games en meer. De enorme waslijst aan technieken en mogelijkheden gaan natuurlijk wel ten koste van de accuduur. Een logisch gevolg is, dat de accuduur gemiddeld genomen flink is gedaald.

Toch zijn er nog altijd smartphone met een lange accuduur? De redactie van Telefoonabonnement.nl heeft de 5 beste smartphones met een lange accuduur voor je op een rij gezet.

Dit is de Top 5 populairste smartphones met lange accuduur

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. Huawei P30 Pro

Huawei P30

Het premium vlaggenschip met de grootste accu van dit moment is de Huawei P30 Pro. Het gloednieuwe vlaggenschip heeft hiermee een uitmuntende accuduur. Sterker nog dankzij de slimme reverse Qi draadloos oplaad techniek kun je andere apparaten ook daadloos opladen. De Huawei telefoon heeft een schitterend ontwerp met een glazen behuizing waarop licht in verschillende kleuren weerkaatst. Water heeft geen invloed op de werking van deze telefoon want de mooie behuizing is waterdicht. Het toestel is uitgerust met een mooi 6,1 inch OLED beeldscherm en druppelvormige notch. Dit scherm lijkt zich rond de telefoon te vouwen. In het scherm vind je de snelle vingerafdrukscanner. Een van de grote pluspunten van de Huawei P30 Pro is zijn 4.200 mAh accu. Hiermee heeft de smartphone een voortreffelijke accuduur.

De Chinese smartphone is een echte camera telefoon. Aan de achterkant sieren wel vier Leica camera’s. Het viertal bestaat uit een 40 megapixel camera in combinatie met 20 megapixel en 8 megapixel periscoop camera en vierde Time of Flight camera. Huawei verbrijzelt met de Huawei P30 Pro het voordeel van de Compact camera. Want je kunt tot wel 50x inzoomen met deze krachtige camera smartphone. Het vlaggenschip is voorzien van de snelle Kirin 980 processor met 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. De Huawei draait op het zuinige Android 9 Pie besturingssysteem. Dankzij de nieuwe Fast Charge techniek van Huawei is de accu in 30 minuten voor zo’n 75% gevuld. De Huawei P30 Pro is een van de beste smartphones als het gaat om accuduur en oplaad snelheid.

2. Apple iPhone XS Max

iPhone XS Max

De beste Apple met lange accuduur is de iPhone XS Max. De nieuwste iPhone generatie is weer net iets zuiniger dan de vorige generatie. De razend snelle smartphones maken gebruik van de Apple A12 processor die zelfs iets zuiniger is dan de Apple A11 processor. De iPhone XS Max is daardoor niet alleen veel sneller dan zijn voorganger, de telefoon is ook iets zuiniger.

Voor een premium vlaggenschip is de accuduur van de iPhone XS Max uitstekend te noemen. Bij fanatiek gebruik van de iPhone mag je rekenenen op een accuduur van ongeveer een volle dag. Het toestel is snel op te laden en beschikt over Qi draadloos opladen. De iPhone XS Max heeft ook een flinke accu. Het toestel is snelste smartphone van dit moment en bezit uitstekende camera’s.

3. Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung Galaxy S10 Plus

Je zal begrijpen, dat de nummer één smartphone maker Samsung ook in deze lijst voor komt. De Samsung Galaxy S10 Plus heeft een indrukwekkende 4.100 mAh accu. De uitmuntende camera telefoon beschikt hiermee over een geweldige uithoudingsvermogen. Binnenin vind je de nieuwste smartphone technieken. Het ontwerp van de Samsung telefoon is modern en je kunt dit vlaggenschip kopen in hippe kleuren. Ondanks het enorme 6,4 inch WQHD+ AMOLED beeldscherm is de Samsung Galaxy S10 Plus relatief compact. Dat komt doordat de dubbele selfie camera’s in het beeldscherm verwerkt zijn. Je leest het goed, het beeldscherm is voorzien van een ovaal gaatje voor de selfie camera’s.

De Samsung Galaxy S10 Plus heeft een schitterende glazen behuizing dat bestand is tegen water (IP68). De krachtige smartphone beschikt over wel vijf camera’s. Selfies maak je met de dual selfie camera. De driedubbele hoofdcamera verzekert je van haarscherpe foto’s. Het drietal bestaat uit een 12 megapixel primaire camera met dubbele diafragma van f/1.5 en f/2.4. Zowel met veel licht als weinig licht maak je daardoor prachtige foto’s. Daarnaast ligt een 16 megapixel breedhoek camera en 12 megapixel telelens. De veelzijdige Samsung Galaxy S10 Plus draait op de Exynos 9820 processor met 8 GB of 12 GB aan werkgeheugen. De Koreaanse krachtpatser heeft een enorme 4.100 mAh accu en daarmee kun je zelfs je vrienden helpen. Dankzij de reverse Qi draadloos oplaad optie kunnen vrienden hun toestel draadloos opladen op jouw Samsung Galaxy S10 Plus.

4. Xiaomi Redmi Note 7

Xiaomi Redmi Note 7

Wil je een krachtige budget telefoon die je voor meerdere dagen kunt gebruiken? Dan kom je bijna zeker op de Xiaomi Redmi Note 7 terecht. De accuduur van deze voordelige Xiaomi telefoon behoort tot één van de beste in dit segment. Het voordelige toestel is voorzien van een razend snelle mid-range processor, een stel goede camera’s en een enorme 4.000 mAh accu.

De Xiaomi Redmi Note 7 heeft een groot 6,3 inch Full HD+ beeldscherm met hoge 19,5:9 beeldverhouding. In de druppelnotch vind je een krachtige 13 megapixel front camera. De zuinige Snapdragon 660 processor biedt krachtige prestaties en is zuinig in energie verbruik. Je krijgt er 4 GB aan werkgeheugen bij met lekker veel opslagruimte, 32 GB of 64 GB. De dubbele hoofdcamera bestaat uit een indrukwekkende 48 megapixel camera in combinatie met 5 megapixel diepte lens. Je schiet hiermee prachtige foto’s. De Xiaomi Redmi Note 7 is een voordelige 4G telefoon met een lange accuduur.

5. Motorola Moto G7 Power

Motorola Moto G7 Power

Een van de meest indrukwekkende toestellen op het gebied van accuduur is de Motorola Moto G7 Power. Deze goedkope smartphone heeft een groot 6,2 inch HD+ beeldscherm dat vrijwel de volledige voorkant bedekt. Achter dit grote scherm tref je een 5.000 mAh accu waarmee je dagen vooruit kunt. Het ontwerp van deze telefoon is modern en de behuizing extra duurzaam. Het kan namelijk tegen een spatje water.

Deze Motorola telefoon is voorzien van de zuinige Snapdragon 632 processor met wel 4 GB aan werkgeheugen. Het is een krachtige en zuinige octa core processor van Qualcomm. Je krijg 64 GB aan opslagruimte en de voordelige Motorola telefoon heeft een stel goede camera’s. Aan de achterkant vind je de 12 megapixel hoofdcamera met snelle autofocus. Selfies maak je met de 8 megapixel front camera in de notch van het mooie beeldscherm. De Motorola Moto G7 Power heeft een gigantische 5.000 mAh accu en zuinige processor. Je kunt verschillende dagen met deze telefoon op pad zonder opladen.

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 7 mei 2019