Beste smartphones voor senioren

Beste smartphones voor senioren

Vrijwel iedereen gebruikt een telefoon en ook de meeste senioren hebben vaak een mobiele telefoon op zak. In 2016 groeide het aandeel van 65-plussers met een smartphone zelfs tot 67 procent. Vandaag de dag zal dat percentage alleen maar hoger zijn geworden. De ideale seniorensmartphone bestaat helaas niet. De ene persoon is namelijk volledig op de hoogte van de laatste technieken terwijl de andere zich nog prima kan redden met de oude vertrouwde GSM. De smartphones van tegenwoordig zijn voor een 65-plusser prima te doorgronden. Het beeldscherm is bijna altijd aan te passen. De pictogrammen kunnen vaak veel groter worden getoond en zijn zo duidelijker. De tekst op het beeldscherm kan altijd worden vergroot. De meeste smartphones hebben een relatief simpele besturing en mocht dat echt te ingewikkeld zijn, is er altijd nog een GSM.

Wanneer oudere mensen eenmaal de fijne kneepjes van de smartphone door hebben, zijn het vaak de grotere telefoons uit het middensegment die de voorkeur krijgen. Het beeldscherm geeft net wat meer ruimte zodat de pictogrammen voor applicaties groter kunnen en een groot beeldscherm leest net wat prettiger. Dit zijn de beste vijf smartphones voor senioren van het moment.

Dit is de top 5 beste smartphones voor senioren

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Het is misschien een vreemde eend in de bijt, maar ook de Samsung Galaxy Note 8 behoort tot de smartphones die wij geschikt achten voor 65-plussers. Hoewel de smartphone natuurlijk fonkel nieuw is en niet de goedkoopste, is het een goed keuze voor senioren. De reden daarvoor is, dat het toestel eenvoudig te bedienen is en beschikt over een handige S Pen waarmee de bediening van de seniorentelefoon veel natuurlijker verloopt. Mocht het standaard beeldscherm veel te druk zijn, dan kun je eenvoudig kiezen voor een overzichtelijke beeldscherm. Ga daarvoor naar Instellingen > Display > Eenvoudige stand. Het krachtige toestel heeft als extra voordeel, dat het waterdicht is en beschikt over uitstekende camera’s. Je maakt met de Samsung Galaxy Note 8 de mooiste foto’s van kleinkinderen en natuurlijk oma en opa.

2. Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2

Sony is al jaren een zeer betrouwbaar merk binnen de smartphone branche en levert uitstekende toestellen voor jong en oud. De Sony Xperia XZ heeft een groot 5,7 inch beeldscherm in een waterdichte behuizing. Het toestel heeft uitstekende specificaties en kan nog jaren mee. Het voordeel van deze Japanse senioren smartphone is het gebruikersgemak en robuustheid. Sony heeft een overzichtelijk besturingssysteem en ook een eenvoudige modus. Daarnaast beschikt deze telefoon voor senioren over een stel goede camera’s voor haarscherpe foto’s. De vingerafdrukscanner werkt super snel en vind je achterop de telefoon. Het beeldscherm geeft alles haarscherp weer en is lekker groot. Een extra fijn beeldscherm voor iemand wiens ogen wat minder zijn, je vergroot namelijk eenvoudig alle pictogrammen de tekst. De Sony Xperia XZ2 is een betrouwbare smartphone voor senioren.

3. Samsung Galaxy Xcover 4

Samsung Galaxy Xcover 4

Een andere smartphone die een uitstekende keuze is voor senioren is de Samsung Galaxy Xcover 4. Het is een robuust toestel en heeft als één van de weinige smartphones nog fysieke navigatie knoppen. Daarmee wordt het voor de eigenaar een stuk eenvoudiger om over het internet te surfen of terug te gaan naar een Whatsapp gesprek met de kleindochter of kleinzoon. Samsung is daarnaast een degelijk merk dat al jaren aan de top staat als het gaat om smartphone verkopen. Een beter merk is er bijna niet te vinden. De Samsung Galaxy Xcover 4 is een degelijke smartphone die alle functionaliteiten biedt met een overzichtelijk besturingssysteem. De letters en pictogrammen zijn eenvoudig te vergroten voor extra lees gemak en de smartphone heeft ook eenvoudige modus. Mocht de telefoon een keer vallen? Geen nood, want deze telefoon kan wel tegen een stootje.

4. Huawei P20

Huawei P20

Huawei senioren telefoon Mate 9 Eenvoudige modusAangezien je als 65-plusser behoorlijk rekening moet houden met de ogen is een groot toestel natuurlijk wel zo handig. Een van de meest complete toestellen met een groot beeldscherm is de Huawei P20. Het is een flink seniorentoestel met goede specificaties waarmee je nog jaren vooruit kunt. Een ander voordeel is de zeer aantrekkelijke prijs. De telefoon kan eigenlijk veel meer dan nodig is, maar dankzij het grote 6 inch beeldscherm is het een zeer aantrekkelijke keuze voor senioren. De tekst op de telefoon is daardoor groot weer te geven en ook pictogrammen kun je extra groot zetten. Een groot voordeel voor de 65-plusser is de eenvoudige stand (eenvoudige modus). Ga daarvoor naar Instelling > Geavanceerde instellingen > Eenvoudige Modus. De Huawei P20 is compleet, maakt prachtige foto’s en is geschikt als senioren telefoon.

5. New Nokia 3310

Nokia 3310

Nokia is een zeer herkenbare naam in de mobiele telefoon wereld. Het Finse merk is in 2017 volledig terug met een serie Android telefoons en deze flinke Nokia 3310. Een simpel toestel met flink beeldscherm en handig numeriek toetsenbord. De seniorentelefoon geeft nog net toegang tot Whatsapp (3G versie), maar doet vooral wat de oude telefoon deed; bellen. Het toestel is ideaal voor de senioren van vandaag. Het apparaat gaat geweldig lang mee en heeft een hip kleuren scherm. Pictogrammen zijn daarop prima te zien en het handige numerieke toetsenbord is herkenbaar. De nieuwe Nokia 3310 is een zeer geschikte toestel voor mensen op middelbare leeftijd die de stap naar smartphone nog net iets te groot vinden.

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 10 januari 2019

Vond je deze pagina nuttig?
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26