Beste waterdichte smartphones

De smartphone wordt tegenwoordig overal mee naartoe genomen. Het is daarom ook niet vreemd, dat je toestel een keer nat wordt van bijvoorbeeld de regen. Met de meeste telefoon moet je daarmee uitkijken. Want een touch screen kun je na een flinke regenbui niet meer gebruiken. Gelukkig zijn er veel fabrikanten die daar handig op inspelen. Er zijn steeds meer waterdichte of waterbestendige telefoons in omloop. Een van de grote fabrikanten die hiermee begon is Sony.

Tegenwoordig zijn er ook genoeg andere premium fabrikanten zoals Samsung, Apple en Huawei die waterdichte telefoons maken. Ben je op zoek naar een waterdichte smartphone? De redactie van Telefoonabonnement.nl zet de 5 beste waterdichte telefoons voor je op een rij.

Dit is de top 5 populairste waterdichte smartphones

Tip: Heeft onze koopgids je nog niet voldoende geholpen? Bekijk dan ons actuele overzicht van alle mobiele telefoons.

1. Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9

Het eerste vlaggenschip van Samsung in 2018 is de Samsung Galaxy  S9. Het is een krachtige smartphone met de meest complete uitrusting die je maar kunt wensen in 2018. De alleskunner is water- en stofdicht en krijgt de IP68 certificering. Deze code betekent, dat het toestel prima bestand is tegen regen of water tot 1,5 meter diepte. De smartphone heeft een prachtig full screen ontwerp en wordt aangedreven door de razend snelle Exynos 9810 processor met 4 GB aan werkgeheugen. De Samsung Galaxy S9 beschikt over een uitstekende 12 megapixel camera met dubbele diafragma. Je maakt hiermee de mooiste foto’s in situaties met veel licht EN weinig licht. Het is een zeer complete smartphone en de beste waterdichte keuze op dit moment.

2. Sony Xperia XZ2 Compact

Sony Xperia XZ2 Compact

Sony was één van de eerste fabrikanten met smartphones die tegen water konden. De Sony Xperia XZ2 Compact is één van de beste waterdichte mobiele telefoons van het moment. In tegenstelling tot andere fabrikanten rust Sony ook haar compacte telefoons uit met de meest krachtige specs. De XZ2 is de meest compacte smartphone in deze lijst. Het rechtlijnige herkenbare ontwerp van de oude Xperia heeft plaats gemaakt voor een nieuwe curve en ronde lijnen. De Sony heeft een 5 inch Full HD beeldscherm met erg slanke randen daar omheen. De smartphone is IP68 gecertificeerd. Binnen de waterdichte behuizing vind je een krachtige Snapdragon 845 processor van Qualcomm met 4 GB aan werkgeheugen.

Je hoeft je tijdens een waterballon gevecht dus geen zorgen te maken over je smartphone. Sterker nog je zal de mooiste films maken tijdens dit gevecht. De vernieuwde 19 megapixel Motion Eye camera films namelijk ultra Slow motion beelden bij 1080p. De Sony Xperia XZ2 Compact is een van de kleinste krachtpatsers in de smartphone markt en waterdicht.

3. Apple iPhone XS Max

iPhone XS Max

Apple is samen met Samsung het bekendste smartphone merk van de wereld. De fabrikant uit Amerika verkoopt jaarlijks honderden miljoenen iPhones. De nieuwste iPhone XS Max beschikt over de snelste processor van dit moment en is meer waterdicht dan ooit. De krachtige telefoon is getest op allerlei soorten vloeistoffen zoals zeewater en bier. De iPhone XS Max heeft de IP68 certificatie en dat betekent waterdicht tot 2 meter voor 30 minuten lang. De nieuwste generatie Apple iPhone is nog beter dan de vorige generaties. Het toestel is gemaakt van sterk glas en je kunt de telefoon draadloos opladen. Aan de achterkant vind je twee verbeterde hoofdcamera’s die beide optisch gestabiliseerd zijn. In de ovale cameraheuvel vind je twee 12 megapixel camera’s waarmee je de mooiste foto’s maakt.

Je kunt dit toestel prima tevoorschijn halen tijdens een regen bui. De iPhone XS Max is de snelste en een van de beste waterdichte telefoons van dit moment.

4. Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro

Sinds enkele jaren behoort Huawei ook tot het premium segment en daar hoort natuurlijk een waterdicht toestel bij. De beste camera smartphone van het moment is de Huawei P20 Pro en deze telefoon is IP67 gecertificeerd. De grote smartphone heeft een flink 6,1 inch AMOLED beeldscherm en beschikt over de krachtige Kirin 970 processor. Je kunt deze processor in snelheid vergelijken met de Snapdragon 835 processor. Aan de achterkant van dit vlaggenschip tref je niet twee, maar wel drie flinke Leica camera’s. Het drietal verzekert je van de mooiste foto’s ook bij weinig licht. Je kunt zelfs onderwater de mooiste beelden maken dankzij de IP67 certificering. Je maakt met dit toestel ook tijdens slecht weer de mooiste foto’s.

De Huawei P20 Pro heeft een moderne behuizing en is één krachtige smartphones met grote 4.000 mAh accu. Volgens camera testsite DxO Mark is dit de beste camera smartphone.

5. Apple iPhone XR

iPhone XR

De Apple iPhone XR is de goedkoopste Apple smartphone uit 2018. Het is een krachtig vlaggenschip met uitstekende specificaties en een gloednieuw ontwerp. Het toestel is stof bestendig en waterdicht IP67 gecertificeerd. De snelle Apple heeft een schitterend 6,1 inch Liquid Retina beeldscherm dat vrijwel de volledige voorkant inneemt. Een krachtige A12 processor met 3 GB aan werkgeheugen geven deze telefoon meer dan genoeg snelheid voor iedere game en app.

Het toestel blinkt daarnaast uit in de krachtige 12 megapixel f/1.7 hoofdcamera. Je maakt ook prachtige selfies met de 7 megapixel selfie camera. Met de selfie camera in combinatie met de Face ID sensoren schiet je die mooie bokeh effecten en kun je portret selfies later ook nog aanpassen. iOS 12 is het gebruiksvriendelijke besturingssysteem van de iPhone XR.

Deze Keuzehulp is bijgewerkt op 29 januari 2019