Hoe kan ik mijn Android telefoon updaten?

Het gebruiksvriendelijke Android besturingssysteem wordt door veel smartphone-makers gebruikt. Ruim 80% van alle smartphones draait op een versie van Android. Regelmatig kun je voor dit besturingssysteem een beveiliging of systeem update downloaden. Een belangrijke reden waarom je wilt werken met de laatste versie van Android is omdat de laatste versie het beste is en beter beveiligd.

Zorg er daarom voor dat je Android regelmatig update. Hoe update je het besturingssysteem op je Android telefoon en waar moet je op letten? Telefoonabonnement.nl legt het graag uit.

Update van Android

Een Android telefoon kun je heel eenvoudig updaten. Er zijn echter wel een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het raadzaam om een back-up te maken van je Android telefoon voordat je een update installeert.

LET OP!
Zorg ervoor dat je een betrouwbare 3G, 4G of Wifi verbinding hebt met het internet. De update moet gedownload worden en tijdens de installatie kan er ook contact nodig zijn met het internet. Waar je ook op moet letten is de accu van je telefoon. Zorg dat de accu voldoende opgeladen is (>50%) of aangesloten aan de oplader.

Android 7 en hoger:
Veeg omhoog of druk op de ‘apps knop’ voor het overzicht van alle apps
– Ga naar ‘Instellingen
– Scroll naar ‘Systeem’ en vervolgens naar ‘Systeemupdate
Je Android smartphone controleert nu automatisch of er een update beschikbaar is

Wil je altijd up-to-date blijven? Dan kun je in dit menu de instellingen wijzigen. Ga hiervoor naar de instellingen (drie puntjes of tandwiel rechts bovenin). Je hebt hier verschillende opties. Kies ‘Update-instellingen’ en daar kun je automatisch downloaden via Wifi aanvinken.

Wanneer je deze keuze aan zet dan worden Android updates automatisch gedownload op je smartphone. Je krijgt direct na het downloaden de vraag of je jouw telefoon wenst te updaten. Je krijgt nu verschillende keuzes zoals: Direct installeren, ‘s-avonds installeren of Later vragen.

Android 6 en lager:
Vanuit het startscherm ga je naar ‘Apps’. Kies hier voor ‘Instellingen’ en scroll naar ‘Over het toestel of Toestel-info’. Selecteer in dit menu ‘Software update’ en vervolgens Bijwerken. Je Android telefoon gaat nu controleren of er een besturingssysteem update beschikbaar is. Wanneer er een update beschikbaar is. Dan wordt de update direct gedownload. Je krijgt vervolgens de keuze om die te installeren.

Waarom updaten?

Waarom is het updaten van Android nou zo belangrijk? De reden hiervan is omdat Google (de ontwikkelaar van Android) bijna iedere dag wel verbeteringen in haar systeem ziet. Daarop worden regelmatig updates beschikbaar gemaakt die problemen oplossen of beveiligingen verbeteren. Oude Android telefoons worden daarnaast meer vatbaar voor criminelen en inbreuk.

Er zijn verschillende oorzaken waarom een ontwikkelaar een update publiceert:
– Oplossen van kleine foutjes (Bug fixes)
– Er worden verbeterde functionaliteiten beschikbaar (bv: camera software update)
– Beveiliging wordt verbeterd

Wanneer je een update download merk je vaak niet eens een verschil. Toch zijn ook deze updates van groot belang. Regelmatig zorgt een update ervoor dat een beveiligingslek wordt gedicht. Daarom is het slim om je Android besturingssysteem altijd up-to-date te houden en dat doe je door regelmatig de laatste update te installeren.