Hoe kan ik mijn iPhone updaten?

Hoe ontdek je of jouw iPhone al is bijgewerkt naar de laatste iOS versie? Hoe update je je iPhone en hoe check je of een update van het besturingssysteem nodig is. Lees hier alles over iPhone updates.

Een Apple telefoon heeft een zeer gebruiksvriendelijk besturingssysteem, iOS. Dit besturingssysteem wordt regelmatig bijgewerkt en verbeterd. Als eigenaar van een iPhone kun je daarom het beste up-to-date blijven met het laatste besturingssysteem. Daarin zijn alle eerdere fouten verwijderd en de laatste iOS is veiliger. Het is daarom ook van groot belang dat je regelmatig je iOS update.

Hoe zie ik dat ik een update nodig heb?

Je kun bij iOS heel snel achterhalen of er nog een update in de planning staat. Ga daarvoor naar je instellingen en kies ‘Algemeen’. Onder info zie je het kopje Software-update. Hier zie je een rood cijfer staan als je nog een update moet installeren. In dit menu kun je overigens ook zien welke iOS versie jij hebt.

TIP:
Voordat je update maak eerst een back-up. Er kan zo maar eens iets fout gaan en dan ben je misschien al je data kwijt. Een back-up van je foto’s zorgt er ook voor dat je bijvoorbeeld minder ruimte kwijt bent op je telefoon.

Hoe update je een iPhone?

Je weet snel genoeg wanneer je op je iPhone een update moet installeren. Maar dan? Hoe installeer je die update. Daar zijn twee methodes voor. Zorg ervoor dat je iPhone zo goed als opgeladen is of verbonden is met de oplader. Een update kan soms best lang duren en je wilt niet dat je telefoon er halverwege mee stopt. Dat kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor de software (iOS) op je iPhone. Mede daarom is een back-up natuurlijk van grote waarde.

LET OP:
Controleer altijd of je genoeg ruimte hebt voordat je een update installeert.

Je iPhone updaten

Je kunt de update via je iPhone downloaden en installeren. Ga naar Instellingen en kies Algemeen. Daar selecteer je ‘Software-update’ en tik je op Download. Nadat de volledige update is gedownload krijg je een melding met verschillende keuzes. Tik op ‘Installeer’ als je iOS wilt bijwerken. Je kunt ook kiezen voor ‘Later’, ‘Installeer vannacht’ of ‘Vraag later Opnieuw’. Tijdens de update kan de iPhone om je toegangscode vragen. Voer die dan in.

In sommige situaties is er teveel ruimte op de iPhone in gebruik. Dan kan de update niet plaatsvinden. Je kunt in dat geval bijwerken via iTunes maar beter is om ruimte vrij te maken.

iOS update via iTunes

Wanneer je jouw iPhone niet draadloos wilt bijwerken of kunt bijwerken. Dan kun je het toestel ook handmatig updaten via iTunes op je vertrouwde Mac (computer). Het enige dat je hiervoor wel nodig hebt is een verbinding met het internet en de laatste versie van iTunes op je computer.

Om een update op je iPhone te installeren via iTunes moet je de iPhone aansluiten op je computer. Gebruik hiervoor de oplaad kabel. Open vervolgens iTunes en kies de iPhone.

In het menu dat je nu krijgt kies je voor ‘Overzicht‘. Je krijgt nu twee opties en kiest voor ‘Zoek naar update‘. iTunes zoekt nu naar de update voor je iPhone. Wanneer deze gevonden is kun je op ‘Download en installeer‘ klikken. Wanneer daarom gevraagd wordt moet je jouw toegangscode invoeren.

itunes iOS software update iphone

Bron: support.apple.com