Hoe blokkeer ik een telefoonnummer op mijn iPhone, iOS?

In sommige situaties wil je niet dat iemand je belt. Als je wordt lastig gevallen door aanhoudende bellers dan kun je het telefoonnummer blokkeren. Hier leggen we je uit hoe je nummers blokkeert op je iPhone. In iOS kun je nummers en contacten blokkeren. Volg deze stappen om ongewenste telefoonnummers te blokkeren.

Het nummer moet helaas wel bekend zijn. Onbekende nummers of anonieme nummers zijn te blokkeren, maar daarover later meer.

Blokkeren van een contact of telefoonnummer iOS

Wil je geen telefoontjes meer ontvangen van iemand? In die situaties kun je het telefoonnummer blokkeren op je Apple iPhone. Blokkeren van een nummer op je iPhone is eenvoudig.

blokkeren telefoonnummer iOS iPhoneOm een telefoonnummer effectief te blokkeren moet je het nummer eerst opslaan. Ga daarvoor naar je telefoon-app druk op ‘Recent’ en zoek het betreffende nummer op. Tik op het i-icoontje en kies voor ‘Maak nieuw contact’. Nu ga je weer naar ‘Recent’ en kiest het contact dat je wilt blokkeren. Vervolgens tik je op het i-icoon naast dit contact en kies je voor ‘Blokker deze beller’. Maak de keuze voor ‘Blokker Contact’ en je bent klaar.

De beller kan je nu niet meer bellen en ook geen contact opnemen via Facetime. Smsjes komen ook niet aan.

Beheren geblokkeerde telefoonnummers iPhone

Stel je hebt een telefoonnummer per ongeluk geblokkeerd of wilt diegene gewoon weer toelaten? Je kan nummers weer toelaten via de volgende stappen.

Ga naar je iPhone Instellingen en kies daar voor Telefoon. Daar vind je het menu ‘Blokkeer en identificeer beller’. Kies voor ‘wijzig’ (rechts bovenin). Door op het rode knopje te drukken voor het geblokkeerde contact kun je nu kiezen voor ‘Deblokkeren’.

Anonieme nummer blokkeren

Het is natuurlijk niet mogelijk om een onbekend nummer of anoniem nummer te blokkeren. Word je al maanden gebeld door onbekende telefoonnummers waar je niets mee te maken wilt hebben? Dan is er een methode om dat te voorkomen. Helaas is dat een ingrijpende stap en niet zomaar aan te raden.

De enige manier waarop je onbekende telefoonnummers kunt blokkeren is door je iPhone op ‘niet storen’ te zetten. Je kunt er in deze stand voor zorgen dat alleen je contacten je kunnen bereiken. Nadeel hiervan is dat gewenste anonieme telefoontjes natuurlijk ook niet meer binnen komen.

Zo zet je een iPhone op ‘niet storen’:

Ga op je iPhone naar Instellingen en kies ‘Niet storen’. Vervolgens tik je op ‘Sta oproepen toe van’. In dit menu kies je voor ‘Alle contacten’. Wanneer je telefoon op niet storen staat dan kunnen alleen nog maar je contacten bellen. LET OP: Alle andere telefoontjes komen niet door. Daar kunnen natuurlijk ook belangrijke gesprekken tussen zitten die niet in je iPhone staan.

Neem contact op met je provider

Een andere optie om anonieme bellers aan te pakken is contact opnemen met je provider. Krijg je dagelijks verschillende ongewenste gesprekken binnen van anonieme telefoonnummers? Dan kun je een brief sturen naar je provider. Zet in je brief dat je last hebt van een anonieme beller en dat onderzoek naar deze beller noodzakelijks is geworden. Vermeld in die brief op welke data en op welk moment er gebeld is. Vermeld daarbij natuurlijk ook je eigen gegevens en je eigen 06-nummer zodat je provider het ongewenste gedrag kan onderzoeken. Op basis van dat onderzoek kan de provider ervoor kiezen om het onbekende nummer te blokkeren.